sobota, 27. 07. 2024
Máme velmi dobrý tým, máme důvod si věřit, burcuje před čtvrtfinále Plekanec

Máme velmi dobrý tým, máme důvod si věřit, burcuje před čtvrtfinále Plekanec

Českou reprezentaci čeká na světovém šampionátu velice náročný a důležitý souboj. Ve čtvrtfinále mistrovství světa se utká se Spojenými státy a asistent trenéra Tomáš Plekanec věří v postup.


  • autor: Jan Matas
  • , vydáno: 23. 05. 2024
  • , zdroj fotky: Český hokej

Českou republiku opět zachvátila hokejová horečka. O to více, když se světový šampionát odehrává v domácím prostředí. Česká reprezentace bez problému postoupila ze skupiny, nyní ji čeká čtvrtfinále.

Nakonec tabulkové postavení ve skupině rozhodlo i o čtvrtfinálovém soupeři. Ve vyřazovacích bojích se český tým postaví Spojeným státům, které jej na minulém šampionátu ve čtvrtfinále vyřadily. Tehds USA český tým bez problému přehrálo.

Nyní je však situace zcela jiná, což jde poznat i z nastavení českého týmu. Asistent trenéra Tomáš Plekanec burcuje české hráče, sám věří, že domácí tým postoupí.

"Bude to rychlý zápas, který bude podobný tomu utkání s Kanadou. Rychle otáčejí puky, dobře bruslí, dobře hrají v tom svém systému a všichni přesně vědí, co mají dělat. Bude to podobné a my se na to musíme dobře připravit," vyhlíží Tomáš Plekanec utkání se Spojenými státy.

Český trenér zároveň věří, že Česko do semifinále postoupí. "Myslím, že máme důvod si věřit, protože máme velmi dobrý tým a předvedli jsme velice kvalitní výkony. Víme, že můžeme odehrát skvělé zápasy proti skvělým týmům," hýří Plekanec optimismem.

Česká reprezentace se utká o postup do semifinále se Spojenými státy ve čtvrtek od 20:20. Zápas je na programu v pražské O2 Areně a již teď je jisté, že utkání bude opět vyprodané.

další zajímavé články