sobota, 27. 07. 2024
Reprezentační bek Košťálek opouští Pardubice. Na rok se upsal Vítkovicím

Reprezentační bek Košťálek opouští Pardubice. Na rok se upsal Vítkovicím

V Tipsport Extralize se udála nečekaná přestupová bomba. Reprezentační obránce Jan Košťálek na jeden rok opouští Dynamo Pardubice, na sezónu se přesune do Vítkovic.


  • autor: Jan Matas
  • , vydáno: 23. 05. 2024
  • , zdroj fotky: HC Dynamo Pardubice

Jana Košťálka hokejově vychovala pražská Sparta, odkud odešel zkoušet své štěstí do zámoří. Po neúspěšných angařmá se ale vrátil zpět do Sparty, kde patřil k jedněm z nejproduktivnějších obránců Extraligy.

Zde však vydržel pouze tři roky, přičemž si jej vyhlídlo Dynamo Pardubice. Hned ve své úvodní sezóně v dresu Dynama si Košťálek připsal 41 kanadských bodů, produktivní byl i v dalších ročnících. K jeho smůle však jeho formu přibrzdilo nepříjemné zranění.

Košťálek má i přes svůj nesporný přínos pro hru Dynama na jeden rok pozastavený kontrakt, čehož se snažily využít ostatní kluby v Extralize. Úspěšné byly nakonec Vítkovice.

„Vítkovice nebyly jedinou nabídkou, kterou jsem měl. Byly tam ještě dvě, tři možnosti. Ale ve prospěch Vítkovic rozhodl jejich přístup a jejich rychlé a korektní jednání. Mluvil jsem osobně s majitelem panem Pavlíkem a je znát, že Vítkovice chtějí v nové sezoně být úspěšné. Volal mi také trenér Pavel Trnka, který mi řekl, co a jak a mně se to hodně zalíbilo,“ uvedl Košťálek pro klubový web Vítkovic.

Košťálek tak bude moci ve Vítkovicích znovu nakopnout svou kariéru, zejména co se kanadských bodů týče. V závěru pardubického angažmá se musel soustředit pevně na defenzivu, ve vítkovickém dresu už bude moci hrát o poznání uvolněněji.

další zajímavé články