středa, 23. 10. 2024
Elitní skupinu opouštějí nováčci. MS v hokeji si v příštím roce nezahraje Velká Británie s Polskem

Elitní skupinu opouštějí nováčci. MS v hokeji si v příštím roce nezahraje Velká Británie s Polskem

Reprezentace Velké Británie a Polska se mezi hokejovou elitou příliš dlouho neohřály. Stačil rok a po letošním světovém šampionátu čeká tyto výběry sestup do nižší divize.


  • autor: Jan Matas
  • , vydáno: 22. 05. 2024
  • , zdroj fotky: Pixabay

Panovala velká očekávání nad herními výkony nováčků z Velké Británie a Polska na letošním hokejovém světovém šampionátu. Nutno zmínit, že reprezentace výkonostně nikterak nepropadly, i přesto je ale čeká sestup do nižší divize, odkud za rok budou moci opět zabojovat o postup zpět mezi hokejovou smetánku.

Už v prvních svých zápasech ukázaly tyto reprezentace, že se s nimi musí počítat. Velká Británie sice podlehla Kanadě 2:4, nicméně se neudála předpokládaná kanonáda, třetí třetinu dokonce evropský tým vyhrál.

Naopak Polsko dokázalo bodovat, a to když s Lotyšskem uhrálo remízu 4:4. Druhý boj však našemu sousedovi utekl v prodloužení. I přesto dokázalo Polsko ve svém úvodním zápase vstřelit hned čtyři branky, což je vždy úctyhodný počin.

Ze strany Polska to však bylo už ve skupině vše, co se bodů týče. V posledním zápase ještě měli Poláci šanci na udržení se v elitní skupině, avšak měli před sebou nelehký úkol - porazit Kazachstán. I když v tomto zápase Poláci měli rozhodně své šance, nakonec svému soupeři podlehli 1:3.

Britové uhráli své první body až ve svém závěrečném zápase, který už nic neřešil, a to když porazili dobře hrající Rakousko 4:2. Se třemi body tak i oni sestupují níže.

Co se týče světového šampionátu nižší divize, ten letos ovládli Maďaři a po roce se tak vrací zpět mezi elitu. S nimi postupují i Slovinci, kteří v našlapané tabulce měli lepší statistky než Itálie a Rumunsko se shodným počtem bodů

 

další zajímavé články