sobota, 27. 07. 2024
Naše výjimečnost se s Arsenalem nedá srovnat. My máme bojové srdce, rýpnul si do konkurence záložník Rodri

Naše výjimečnost se s Arsenalem nedá srovnat. My máme bojové srdce, rýpnul si do konkurence záložník Rodri

Manchester City dosáhl rekordního čtvrtého titulu v řadě, což se v celé historii anglického fotbalu ještě nestalo, a neodpustil si přitom rýpnutí do konkurence.


  • autor: Jan Obst
  • , vydáno: 23. 05. 2024
  • , zdroj fotky: Manchester City FC

Ať už v tom byl cílený útok nebo nikoliv, na tom nyní nezáleží. Podstatné je, že to vyznělo velmi bolestivě.

Citizens tuto neděli na domácí půdě přemohli 3:1 West Ham, čímž si pojistili první místo v tabulce, ze kterého je nesesadila ani výhra Arsenalu 2:1 nad Evertonem. Kanonýři se po dlouhých letech zapojili do boje o titul, ale zůstali stát pouze před jeho mistrovskými branami. 

V čem to, že červenobílá družina z Londýna nebyla schopná dotáhnout tuto královskou jízdu do konce? O tom se nyní po oslavách titulu pro server Sky Sports rozpovídal ostřílený záložník Rodri.

„Hlavní rozdíl je v odhodlání obou týmů. My máme bojové srdce a rveme se o výsledek v každém zápase. To se o Arsenalu říct nedá. Když sem (na Etihad Stadium) naposledy přijeli, tak nás nechtěli porazit. Jediné, o co jim šlo, byla pouhá remíza,“ uvedl Rodri, který tak dal vzpomenout na utkání, ve kterém se soupeř pouze bránil. 

Na jednu stranu má tento španělský záložník pravdu, na druhou na celém světě neexistuje tým, který by na Etihad Stadium jel útočit. Všichni soupeři jsou nakonec kvůli ohromné kvalitě domácího celku nuceni přistoupit k defenzivní taktice, a to včetně i takového Realu Madrid, jemuž tato taktika zajistila postup až do finále Ligy mistrů.

Vzhledem k tomu, že trenér Pep Gaurdiola pro příští sezonu potvrdil v City své setrvání, dá se očekávat, že bleděmodrý celek ze severu Anglie bude útočit na pátý titul v Premier League v řadě. Již teď jej všichni bookmakerové řadí na žhavého papírového favorita a vzhledem k tomu, že disponují nejdražším a nejhodnotnějším kádrem na světě, jím také skutečně budou. 

další zajímavé články