sobota, 27. 07. 2024
Rozhodnuto! Tyson Fury aktivoval doložku ve smlouvě, schyluje se k odvetě s Usykem. Slibuje KO

Rozhodnuto! Tyson Fury aktivoval doložku ve smlouvě, schyluje se k odvetě s Usykem. Slibuje KO

To, co nevyšlo napoprvé, by se mělo napravit v odvetě. Tyson „Gypsy King“ Fury bez váhání aktivoval smluvní doložku, která mu zaručuje proti Usykovi druhý titulový výstřel.


  • autor: Jan Obst
  • , vydáno: 22. 05. 2024
  • , zdroj fotky: DAZN

Svět boxu umí být mnohdy krutý a zejména v těžké váze se musíte mít při každém úderu na pozoru. Britský dlouhán až do devátého kola vedl na listině příslušných arbitrů na body, jenže pak poodkryl svou bradu záhadnému levému háku soupeře, po kterém zažil několik perných chvilek.

Následná sekvence úderů si říkala o ukončení zápasu na KO, jenže Fury držel, seč mu nohy stačily. Skoro půl minuty do sebe nechal bušit, ruce mu padaly od hlavy a vesměs jen počítal sekundy, kdy bude konec kola. Přesně toho kola, které vyznělo 8-10 na body v jeho neprospěch.

Po tomto klopýtnutí bylo zřejmé, že se Tyson musí hodně snažit, aby ztracený bodový deficit opět dohnal, ale to se mu již nepodařilo. V samotném závěru prohrál – těsně, ale přeci – a přišel o svůj zelený opasek těžké váhy federace WBC, který se řadí mezi ty absolutně nejprestižnější.

Co je však podstatné, on i Oleksandr Usyk podepsali smlouvu, která zahrnuje zajímavý dodatek. Poražená strana má přibližně do tří týdnů od prvního duelu právo na aktivaci tzv. „doložky“ o druhém souboji. Málokdo by si takovouto výsadu nechal ujít, ledaže by mu to zdraví nepovolilo. Toto ovšem není náš případ a Fury ji během úterního odpoledne aktivoval.

Diváci se tak dočkají odvetného měření sil, které nás opět zavede do horké Saúdské Arábie, jež si s předstihem v Rijádu zarezervovala termín na sobotu 12. října. Furyho manažer Frank Warren pak prostřednictvím serveru Sky Sports vzkázal, že do odvety jeho svěřenec vloží veškeré své síly, aby předchozí zaváhání napravil. Tentokrát ovšem nebude chtít nechat nic náhodě a požene se za čistým KO. Tak uvidíme.

další zajímavé články