sobota, 27. 07. 2024
Změna na trenérském křesle Chelsea! Pochettino byl i přes zlepšené výkony odvolán. Náhrada má být „ofenzivního“ typu

Změna na trenérském křesle Chelsea! Pochettino byl i přes zlepšené výkony odvolán. Náhrada má být „ofenzivního“ typu

Šestá příčka tabulky není výsledkem, po kterém vedení Chelsea zrovna snilo, a proto argentinského trenéra Mauricia Pochettina vyhodilo hned po první sezoně ve funkci.


  • autor: Jan Obst
  • , vydáno: 22. 05. 2024
  • , zdroj fotky: Chelsea FC

Slovo „vyhazov“ je v tomto případě možná trochu přísné, protože většina medií uvádí, že došlo ke vzájemné dohodě o rozvázání spolupráce. K této dohodě ovšem došlo na základě nepříznivých výsledků v uplynulém ročníku Premier League, do kterého Blues nenakročili zrovna správnou nohou. Trápili se zejména v první polovině sezony, a když se v té druhé začali chytat, tak to Pochettinovi již krk nezachránilo.

Velké investice do kádru mají pokračovat, ovšem řídit je bude již nový trenér ve funkci. James Ducker ze serveru Telegraph uvádí, že cílem amerického majitele Todda Boehly je přitáhnout „ofenzivně“ laděného trenéra, který si zakládá na nátlakovém fotbalu a pozičním stylu hry. Někdo by si řekl, že zrovna Pochettino tyto podmínky splňuje, nicméně se v nich během aktuální sezony neosvědčil.

Do úvahy tak připadá několik zvučných alternativ, v jejichž popředí dle bookmakerů stojí tři jména. Jedno náleží dnes už bývalému manažerovi Brightonu Robertovi De Zerbimu, druhé rovněž momentálně volnému Hansimu Flickovi (jenž zářil svého času v Bayernu Mnichov) a třetí bývalému kormidelníkovi londýnské Chelsea Thomasovi Tuchelovi. Všichni tři trenéři jsou momentálně volní a všichni čekají na znamení, zdali se o ně projeví zájem.

Chelsea si díky umístění na šesté příčce tabulky Premier League pro příští sezonu zajistila účast v Evropské lize. Nejedná se sice o žádnou Ligu mistrů, ani příjmy z ní nebudou tak vysoké, přesto je to po roku stráveném kompletně bez Evropy dobrá vzpruha, která přinese více herního vytížení pro širší soupisku. Nový manažer tak bude moct vrýt svůj rukopis do mužstva o něco rychleji.

další zajímavé články