sobota, 27. 07. 2024
Češi ve čtvrtfinále vyzvou Spojené státy americké, Slováci se pro změnu pokusí překvapit Kanadu

Češi ve čtvrtfinále vyzvou Spojené státy americké, Slováci se pro změnu pokusí překvapit Kanadu

Česká reprezentace po prodloužení podlehla v závěrečném utkání skupiny A Kanadě a ve čtvrtfinále změří síly s druhým nejlepším celkem skupiny B, tedy se Spojenými státy americkými.


  • autor: Tomas Dvorak
  • , vydáno: 22. 05. 2024
  • , zdroj fotky: Český Hokej

Češi hráli s Kanadou vyrovnanou partii. Po dvou třetinách platil bezbrankový výsledek, ovšem v závěrečné části se konečně projevily i obě ofenzivy. Kanada vedla 3:1, zásluhou Paláta a Červenky ale duel dospěl do prodloužení.

V něm v oslabení ujel Dylan Cozens a svou druhou trefou získal druhý bod pro Javorové listy. Ty se ve čtvrtfinále v Praze od 16:20 utkají se Slovenskem, které na závěr skupiny B podlehlo Švédsku 1:5.

Na Tre Kronor čeká severské derby proti Finsku, které si zajistilo postup poměrně šťastně. Rakousko v odpoledním klání nezvládlo jasnou roli favorita a prohrálo s Velkou Británií. Díky tomu se tak Suomi porvou o semifinále.

Švýcarsko narazí v Ostravě na Německo, a to i přesto, že po výhře nad Finskem v poměru 1:3 obsadilo druhé místo. Třetí Češi zůstávají v Praze a od 20:20 narazí na Spojené státy americké. 

Program čtvrtfinále MS 2024 - čtvrtek 23. května:

Kanada - Slovensko (Praha - 16:20)
Švýcarsko - Německo (Ostrava - 16:20)
Švédsko - Finsko (Ostrava - 20:20)
USA - Česko (Praha - 20:20)

další zajímavé články