sobota, 27. 07. 2024
Z přestupu Hyky jsou fanoušci Pardubic na větvi. Pak se nedivte, až vás zase v playoff srazí, shodli se

Z přestupu Hyky jsou fanoušci Pardubic na větvi. Pak se nedivte, až vás zase v playoff srazí, shodli se

Tomáš Hyka měl u vítěze základní části letošní sezony Extraligy podepsaný dlouholetý kontrakt, který zůstane nenaplněn. S klubem se před pár dny dohodl na jeho předčasném ukončení a fanoušci Dynama se vzápětí rozdělili na dva tábory.


  • autor: Jan Obst
  • , vydáno: 21. 05. 2024
  • , zdroj fotky: HC Sparta Praha

První tábor souhlasí s vedením, druhý naopak tento krok kritizuje. Nutno dodat, že zástup fanoušků ve druhé skupině je o poznání větší. To může být dáno i tím, že většina lidí hledí hlavně na statistiky a ty měl Hyka během regulérní sezony bravurní – ve 49 zápasech nasbíral 45 bodů (16 branek a 29 asistencí, a navíc zaujal i hodnotou +/- (+23)).

Bohužel pro Pardubice, co jim poslední dva ročníky vycházelo v základní části, to jako by se v playoff zapomnělo. Veškerá lehkost z jejich hry vyprchala a podruhé za sebou se stali obětí neúprosného dračího kata z Třince, který si na své konto připsal pátý ligový titul v řadě. A to jej tentokrát trápila zranění klíčových hráčů a málokdo mu s ohledem na papírovou kvalitu soupeře věřil…

Pardubice měly jasný cíl vyhrát playoff, což se jim nepodařilo. Pokračovat v budování chemie u současné soupisky ovšem nebudou. I když je od vysněného poháru dělil jen jeden gól, kádr si prochází, dalo by se říct, další obměnou. Z týmu odešli Adam Musil, Robert Říčka, Richard Pánik a nyní i Tomáš Hyka. Zejména u posledního odchodu se už fanoušci museli pozastavit.

„Tak tohohle odchodu budeme hodně litovat. Pak se nedivte, až vás zase bývalý hráč v plaoyff srazí!“ shodlo se hned několik fanoušků na facebookovém profilu Dynama. „Tomáš byl třetí nejproduktivnější hráč týmu, takoví se nepouští pryč. A zejména potom ke konkurenci, jako je Sparta! Neumím to skousnout!“ žasli další.

A to je právě důležitý dodatek. Hyku si pod svá křídla vzala Sparta, která společně s Pardubicemi (a Třincem) patří mezi nejžhavější kandidáty na zisk poháru i pro další ročník hokejové Extraligy. V Praze pravý křídelník podepsal smlouvu na tři roky a klub se z jeho zisku pochopitelně velmi těší.

„O Tomášovi jsme mluvili už dříve. Chtěli jsme do týmu přivést ještě jednoho praváka, kvalitního bruslaře a produktivního hráče. Znám ho dlouho, je to pracovitý kluk, co vnese do týmu pohyb a zlepší naši přesilovku. Jak se objevilo na trhu jeho jméno, nebylo na co čekat. Těší nás, že v konkurenci mnoha týmů dal přednost právě Spartě a mohli jsme uzavřít spolupráci na další tři sezony. Tomáš je vynikající hráč v produktivním věku,“ zazněla na klubovém webu slova od sportovního ředitele Tomáše Divíška.

další zajímavé články