sobota, 27. 07. 2024
Guardiola: Kvalitní tým se pozná tak, že vyhraje 9 z 10 titulů. Blíže mám však k odchodu ze City jak k setrvání

Guardiola: Kvalitní tým se pozná tak, že vyhraje 9 z 10 titulů. Blíže mám však k odchodu ze City jak k setrvání

Šestý titul za posledních sedm let, ovšem nejistá budoucnost. Jak se Pep Guardiola tvářil na otázky o svém setrvání a co plánuje v dohledné době? Částečné odpovědi poodkryl novinářům ze serveru Sky Sports.


  • autor: Jan Obst
  • , vydáno: 21. 05. 2024
  • , zdroj fotky: Manchester City FC

Manchester City je papírově nejsilnějším fotbalovým týmem světa. Tuto nálepku dostal již před mnoha lety a i když má na svém kontě doposud „jenom“ jednu trofej z Ligy mistrů, o kvalitě jeho soupisky se vůbec nedá pochybovat.

Tažná síla kádru se nachází jak na hracím poli, tak i mimo něj. Z lavičky svým svěřencům velí nejúspěšnější kouč současnosti Pep Guardiola, který sbíral trofeje všude, kde se jenom objevil. Na severu Anglie se mu ale zalíbilo, finančně se nikde neměl lépe, a proto zde setrval nejdéle. Všichni si však uvědomují, že na své obvyklé poměry už příliš přesluhuje. A on to také vnímá.

„Jsem velice hrdý na to, čeho jsme společně s kluky v Manchesteru City dosáhli, ale pravda je taková, že dobrý tým vzniká teprve ustavičnou prací. Abyste byli nejlepší, musíte vyhrát třeba devět titulů za posledních deset let. Teprve takhle se píše historie,“ oznámil muž, který právě ovládnul Premier League počtvrté v řadě a pošesté za posledních sedm let. 

Nicméně k tomu podstatnému... „Realita je taková, že jsem mnohem blíže k odchodu než k setrvání. Příští sezonu tu ještě nepochybně budu, ale co přijde dál, to sám nevím. Vím jen to, že v průběhu sezony budeme s klubem znovu jednat a potom uvidíme…,“ nedával žádné konkrétní informace, ačkoliv je cítit, že jeho úmysly jsou zřejmé.

Guardiola v Anglii právě přepsal absolutní rekord. Od doby, co se zde hraje nejvyšší fotbalová soutěž, což je nějakých sto padesát let už, ještě žádné mužstvo nevyhrálo čtyři tituly za sebou. Tento španělský kouč je tedy prvním člověkem, který to dokázal.

Bohužel pro City, Pepovy služby se nedají předplatit na dlouhá léta dopředu. On sám má touhu si před koncem kariéry zkusit angažmá u národního týmu. A ta touha je velká, vskutku velká…

 

další zajímavé články