sobota, 27. 07. 2024
Slot oficiálně trenérem Liverpoolu. Bude mít stejné kompetence jako Klopp?

Slot oficiálně trenérem Liverpoolu. Bude mít stejné kompetence jako Klopp?

Nizozemský trenér Arne Slot se po třech a půl letech rozloučil s Feyenoordem Rotterdam a definitivně stvrdil svůj přesun do Premier League. V Liverpoolu by ale podle všeho neměl mít stejné kompetence jako Jürgen Klopp.


  • autor: Tomas Dvorak
  • , vydáno: 21. 05. 2024
  • , zdroj fotky: Feyenoord Rotterdam

Pětačtyřicetiletý nizozemský kouč po třech a půl letech opustil Feyenoord Rotterdam. Při dominanci PSV Eindhovenu a Ajaxu ovládl v loňské sezoně Eredivisie a letos získal také KNVB Cup.

Oblíbenou formací je pro Slota 4-2-3-1, případně 4-3-3. Z tohoto úhlu pohledu by se tak v Liverpoolu nemělo nic měnit. S Reds dnes Slot oficiálně podepsal kontrakt, konkrétně do léta roku 2027.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený ESPN NL (@espnnl)

Podle vyjádření Liverpoolu se nicméně Arne Slot nestal manažerem, nýbrž trenérem klubu z Anfieldu. Podle nejrůznějších spekulací by tak měl mít v úvodu svého nového angažmá méně kompetencí než Jürgen Klopp.

Ten už pro nového kouče vymyslel i píseň, kterou mohou zpívat fanoušci Reds od prvního dne jeho nástupu. Německý manažer ji zazpíval při své rozlučce po utkání s Wolverhamptonem a udělal jedno z dalších dojemných gest.

další zajímavé články