sobota, 27. 07. 2024
Wirtz byl podle očekávání jmenován nejlepším hráčem Bundesligy

Wirtz byl podle očekávání jmenován nejlepším hráčem Bundesligy

Nejlepším hráčem bundesligové sezony byl podle očekávání jmenován ofenzivní záložník mistrovského Bayeru Leverkusen Florian Wirtz. Není také vůbec pochyb o tom, že důležitou roli sehraje i na blížícím se domácím evropském šampionátu. 


  • autor: Tomas Dvorak
  • , vydáno: 21. 05. 2024
  • , zdroj fotky: Bayer 04 Leverkusen

Florian Wirtz prožil průlomovou sezonu už před třemi lety. V osmnácti vstřelil pět branek, přidal šest asistencí a stal se základním stavebním kamenem budoucího úspěchu Bayeru Leverkusen.

Loni neprožíval dobrý ročník. I kvůli několika zdravotním problémům odehrál v lize jen polovinu střetnutí a vstřelit dokázal jedinou branku. Letos už ale opět vynikla jeho genialita.

Ve dvaatřiceti zápasech nastřílel jednadvacetiletý útočník s aktuální hodnotou přes 110 milionů eur jedenáct branek, přidal jedenáct asistencí a po zásluze byl vyhlášen nejlepším hráčem uplynulého ročníku Bundesligy.

Rozhodně ale v letošní sezoně nekončí. Před Leverkusen je finále Evropské ligy a taktéž finále DFB Pokalu. V Evropské lize má v deseti zápasech taktéž úchvatnou statistiku (4+4), v německém poháru v pěti duelech nastřádal tři branky a přidal čtyři přihrávky.

Vše by tedy rád zakončil treblem a následným úspěchem na domácím evropském šampionátu. Je zřejmé, že by jej základní sestava v dresu Německa neměla minout.

další zajímavé články