sobota, 27. 07. 2024
Jsem uchvácen hrou Švédska a Švýcaři mi připomínají Kanadu, tipl si slavný trenér vítěze MS

Jsem uchvácen hrou Švédska a Švýcaři mi připomínají Kanadu, tipl si slavný trenér vítěze MS

Skupinová fáze mistrovství světa se nám téměř uzavřela a my budeme co nevidět moct vstoupit do vyřazovacích bojů. Jako pravidelně to bude trhák, ve kterém jsou dle slavného NHL trenéra Joela Quennevilla hned dva favorité.


  • autor: Jan Obst
  • , vydáno: 20. 05. 2024
  • , zdroj fotky: Flickr

Když se řekne Joel Quenneville, mnozí hokejoví fanoušci si nepochybně vybaví hned Chicago Blackhawks, což je tým, ve kterém tento dnes již pětašedesátiletý Kanaďan nejdéle působil a ve kterém dokázal nejlépe prodat své zkušenosti.

Černí jestřábi se díky jeho dovednostem probojovali ke třem Stanley Cupům, což je s ohledem na náročnost a vůbec i vyrovnanost celé nejvyšší zámořské hokejové soutěže opravdu obdivuhodný počin.

Když jsme nyní v obrazu, o koho se jedná, můžeme si říct, že tento člověk dokonale zná hru a jeho názory mají váhu. V rozhovoru pro server ESPN se nyní Quenneville zaměřil na dění z hokejového MS, na kterém se osm týmů pustí do vyřazovacích bojů. Která mužstva jej nejvíce nadchla a komu by se nedivil ve finále?

“Nejvíce vyspělá mi přijde hra Švédska, které ukazuje, že má ve svých řadách několik známých posil z NHL, jež jim dodávají klid a sebevědomí při hře s pukem. Samozřejmě jsem neviděl všechny týmy, ale na základě vlastní zkušenosti a toho, co jsem mohl spatřit, se mi hra Švédska zatím líbila nejvíce. S ohledem na zkušenosti osob v jejich kádru je řadím i na pozici hlavního favorita celého šampionátu,” pronesl Quenneville.

Teď ovšem ke skupině, ve které hrála i Česká republika. “Bojovnost Čechů mi v některých zápasech přišla neskutečná, ovšem z toho taktického hlediska musím nejvíce pochválit hru Švýcarů, kteří na ledě působí jako Kanada. Je to skutečně vyspělé mužstvo, které dobře brání, vystupuje ze zabezpečené obrany a dává soupeři minimum prostoru,” pravil.

“Ono udržovat nějakou taktiku v tak rychlé hře, jako je hokej, není vůbec snadné. Švýcaři ovšem dokáží kontrolovat hru a protože brání zónově, tak na rozdíl od Čechů nespotřebují při každém útoku či obraně tolik energie,” ukázal Quenneville na své dva největší favority celého šampionátu. Tak uvidíme tedy, jak mu tato predikce nakonec vyjde.

další zajímavé články