sobota, 27. 07. 2024
Vadí mi, že Rusové na MS nejsou, uvedl Růžička. Češi podle něho prý však nezklamou, i když favorita vidí jinde

Vadí mi, že Rusové na MS nejsou, uvedl Růžička. Češi podle něho prý však nezklamou, i když favorita vidí jinde

Mistrovství světa je v plném proudu a čeští hokejisté zatím drží slibné postupové příčky. Od roku 2022 však na šampionátu chybí jeden z tradičních účastníků.


  • autor: Jan Obst
  • , vydáno: 20. 05. 2024
  • , zdroj fotky: Piráti Chomutov

Sborná, nebo ruská hokejová reprezentace, chcete-li, byla po hromadném odsouhlasení kvůli povelu od jednoho muže vyřazena prakticky z celosvětového sportovního dění.

Postupně si jednotliví sportovci cestu ke svým profesím, jež je živí, opět našli, ale museli veřejně prohlásit, že nesouhlasí s kroky svého prezidenta Vladimira Putina. Ostatní, a týká se to zejména národních mužstev, trpí dodnes.

Na domácím MS v České republice tedy Rusko opět chybí a některým lidem to přijde škoda. Jednak se tím snížila kvalita celého šampionátu a jednak tím trpí lidé, kteří vesměs za nic nemohou. Více se o tom rozpovídal někdejší slavný český reprezentant nynější trenér Vladimír Růžička.

„Vadí mi to (že Rusové na MS startovat nemohou). Sportovci přeci nemůžou za to, jaká je situace mezi Ruskem a Ukrajinou. Sportovci chtějí sportovat a to je jediné, co je zajímá,“ řekl v interview pro CNN Prima News s ohledem na současnou situaci.

Pokud se ovšem zaměříme na mužstva, která nám na turnaji zůstala, pak největší naději vkládá do Švédska. Ani Češi by však nemuseli zklamat.

„Myslím si, že hodně silně vypadá Švédsko, určitě to vypadá, že dobře na tom bude i Amerika, také Kanada bude určitě chtít svůj loňský titul obhájit. Věřím, že naši tam ale také nechají všechno a porvou se o výborný výsledek,“ svěřil se Růžička pro server Život v Česku.

další zajímavé články