sobota, 27. 07. 2024
Liverpool se v závěrečném kole rozloučí s Jürgenem Kloppem. Jak dlouho se bude bojovat o titul?

Liverpool se v závěrečném kole rozloučí s Jürgenem Kloppem. Jak dlouho se bude bojovat o titul?

V závěrečném kole Premier League se fotbalisté a fanoušci Liverpoolu rozloučí s Jürgenem Kloppem. Hrát se bude o evropské poháry a také o titul. I když je otázkou, jak dlouho bude boj o anglický ligový primát probíhat. 


  • autor: Tomas Dvorak
  • , vydáno: 20. 05. 2024
  • , zdroj fotky: Liverpool Football Club

Hlavním tématem posledního kola anglické Premier League je zcela jistě souboj o titul. Arsenal na něj může dosáhnout po dlouhých dvaceti letech, jejich šance ale příliš vysoko neleží.

Manchester City má k dispozici dvoubodový náskok a především domácí duel s West Hamem. Pokud jej zvládne za tři body, nebude se muset ohlížet. V případě selhání by musel doufat i v zaváhání Arsenalu proti Evertonu. Lepším skóre totiž aktuálně disponuje Gunners.

Hrát se také bude o pozice zajišťující evropské poháry. Pátí Kohouti potřebují k udržení své pozice alespoň bod z půdy beznadějně posledního Sheffieldu United. Jistotu šestého místa nemá Chelsea, ta by ráda naplno bodovala v domácím klání s Bournemouthem.

Na místo Blues by se rády protlačily Straky, tři body musí hrát v Brentfordu. Stoprocentně jistý zatím není ani sestup Lutonu. Ten ale potřebuje doma rozdrtil Luton a doufat v drtivou porážku Nottinghamu na hřišti Burnley. Aktuálně totiž tříbodového manka musí smazat dvanáctibrankovou ztrátu.

V závěrečném kole se také s Liverpoolem po dlouhých osmi a půl letech rozloučí německý manažer Jürgen Klopp. Stane se tak na Anfieldu proti Wolverhamptonu a očekává se opravdu emotivní střetnutí. 

další zajímavé články