sobota, 27. 07. 2024
Fury poražen! Podle mě jsem vyhrál, tvrdí Brit

Fury poražen! Podle mě jsem vyhrál, tvrdí Brit

Po dlouhých pětadvaceti letech se boxerský svět dočkal absolutního šampiona těžké váhy. V Rijádu duel s Tysonem Furym lépe zvládl ukrajinský boxer Oleksandr Usyk a je majitelem všech čtyř pásů. Brit ale s tímto rozhodnutím nesouhlasí.


  • autor: Tomas Dvorak
  • , vydáno: 19. 05. 2024
  • , zdroj fotky: WBC Boxing

Podle nejrůznějších expertů rozhodlo deváté kolo, ve kterém Usyk Furyho několikrát tvrdě zasáhl a Brit byl poprvé počítán. Možná i díky konci kola se v duelu zachránil, ale poté už měl více z bitvy Usyk.

Bodoví rozhodčí se nicméně neshodli. Jeden přiřkl vítězství Furymu, zbývající dva Usykovi. Šampionem a majitelem čtyř pasů všech organizací se tak stal ukrajinský boxer.

Zařadil se po bok Muhammada Aliho, Mikea Tysona, Maxe Schmelinga a Lennoxe Lewise. Ten je posledním šampionem v těžké váze, který držel všechny tehdejší pásy. To se psal rok 1999, ale v té době čtyři pásy neexistovaly.

Fury prohrál poprvé v kariéře a evidentně na ni nebyl připraven. Po utkání totiž prohlásil, že šlo o jedno z nejhloupějších rozhodnutí rozhodčích.

"Vyhrál jsem více kol, za mě je to jedno z těch hloupějších rozhodnutí v boxu. Jeho země je ale ve válce a lidí stojí na jeho straně. Podle mého názoru jsem vyhrál," prohlásil na tiskové konferenci Fury.

"Ale stalo se, záleží vždy na rozhodčích. Tak to je, jdeme dál," dodal Furyk, který ihned vyzval Usyka k odvetě. A jelikož právě odveta byla zahrnuta ve smlouvě, je jasné, že k ní dojde. Zatímco ale Ukrajinec by si rád odpočinul, Fury by svého rivala chtěl vyzvat už v říjnu.

další zajímavé články