sobota, 27. 07. 2024
Dnešní večer se může nést ve znamení titulových oslav. Spartě stačí výhra nad Mladou Boleslaví

Dnešní večer se může nést ve znamení titulových oslav. Spartě stačí výhra nad Mladou Boleslaví

Sparta je už pouhý krok od obhajoby titulu. Sice do konce Fortuna ligy zbývají dvě kola, nicméně už dnes si pražský tým může s předstihem zajistit zisk 38. ligového titulu.


  • autor: Jan Matas
  • , vydáno: 18. 05. 2024
  • , zdroj fotky: AC Sparta Praha

O ligový titul už bojují pouze dva týmy, a to tradiční pražští rivalové - Sparta a Slavia Praha. Sparta je však k prvnímu místu výrazně blíže, když má na čele tabulky čtyřbodový zápas. A to je exkluzivní náskok, když si uvědomíme, že zbývají pouhá dvě kola do konce soutěže.

Dnes již může být rozhodnuto. Sparta zajíždí na půdu Mladé Boleslavi, kde jí stačí jen vyhrát. Úkol to však nebude jednoduchý, jelikož Boleslav ještě bojuje o účast v Konferenční lize. I ona tak potřebuje naplno uspět.

Na druhou stranu Slavia zajíždí na půdu Slovácka a nemůže si dovolit zaváhat. S ohledem na formu Slovácka by pro Slavii měla být výhra automatická.

Lákavé poslední kolo

Pokud by Sparta v Mladé Boleslavi klopýtla, mohli bychom se těšit na neuvěřitelně napínavé poslední kolo. V něm totiž Slavia hostí Mladou Boleslav a Sparta by k jistotě titulu musela doma porazit Viktorii Plzeň.

Jak jsme již uvedli, pro tento scénář by Sparta musela ztratit v Mladé Boleslavi, což sice není příliš pravděpodobné, nicméně ani nereálné. Zvlášť když se podíváme na poslední vzájemné zápasy obou týmů, když naposledy Sparta doma remizovala 1:1 a v říjnu minulého roku v Mladé Boleslavi dokonce prohrála 1:3.

další zajímavé články