sobota, 27. 07. 2024
Reprezentační forma? Janošek přiblížil Bredu k návratu do Eredivisie

Reprezentační forma? Janošek přiblížil Bredu k návratu do Eredivisie

Už před pěti dny se v Nizozemsku rozjela bitva o jediné postupové místo mezi elitu. O něj v první fázi bojuje hned šest týmů z druhé nejvyšší soutěže a přímo se jej účastní i dva čeští hráči. 


  • autor: Tomas Dvorak
  • , vydáno: 18. 05. 2024
  • , zdroj fotky: NACNL

Postup zpět do Eredivisie vybojovali hráči Willemu II a na poslední chvíli také Groningen. O třetí postupové místo bojuje v rámci play-off hned šest týmů včetně Bredy a Rody, kde působí dva čeští zástupci.

Na Bredu nastupuje bývalý ofenzivní hráč Pardubic Dominik Janošek, v Rodě poté jako host sparťanský útočník Václav Sejk. Úspěšnější byl v tomto dvojutkání Janošek, který potvrdil svou nejlepší sezonu v dosavadní kariéře.

V "základní části" nasázel bývalý hráč Mladé Boleslavi, Plzně či Baníku Ostrava jedenáct branek a překonal své předchozí maximum, které činilo devět přesných zásahů ze sezony 2022/23 v Pardubicích.

Na jeho ofenzivní schopnosti se Breda mohla spolehnout i v prvním kole play-off. Na domácí půdě při výhře 3:1 upravil pětadvacetiletý záložník z penalty na 2:0 a o dvě minuty později přidal i druhou trefu.

V odvetě, kterou Breda opanovala drtivě 0:5, se Janošek trefil jednou za stavu 0:1, když parádně proměnil přímý volný kop. Aktuálně si tak rodák z Brna říká minimálně o pozornost reprezentačního kouče Ivana Haška, který již brzy nominuje sestavu na evropský šampionát v Německu. Co myslíte, mohl by být Janošek tajným trumfem reprezentace?

Branku Dominika Janoška najdete v čase 1:46.

další zajímavé články