sobota, 27. 07. 2024
Jako první z TOP 5 evropských soutěží ukončí svou sezonu Bundesliga. O co se v závěru hraje?

Jako první z TOP 5 evropských soutěží ukončí svou sezonu Bundesliga. O co se v závěru hraje?

Jako první z TOP pěti evropských soutěží ukončí svou letošní pouť Bundesliga. Ve hře je stále účast v Evropě a nesmírně důležité zápasy se hrají i v boji o setrvání v nejvyšším patře německého fotbalu.


  • autor: Tomas Dvorak
  • , vydáno: 18. 05. 2024
  • , zdroj fotky: Bayer 04 Leverkusen

Svou pouť letošní sezonou jako první z nejprestižnějších evropských soutěží ukončí Bundesliga. I v posledním kole, které jako tradičně v sobotu začíná v 15:30, je rozhodně o co hrát.

Největší pozornost bude zcela jistě poutat Leverkusen, který o svém titulu již rozhodl, ale v domácím prostředí proti Augsburgu bude hrát o udržení letošní neporazitelnosti. Rozhodnuto je také o místenkách do příštího ročníku Ligy mistrů.

Borussia Dortmund skončí pátá, Lipsko čtvrté. Přes druhý Bayern se ještě může dostat třetí Stuttgart, ten ale potřebuje porazit Gladbach a věřit, že Bayern neuhraje jediný bod v Hoffenheimu.

Právě ten bojuje o účast v Evropě. Aktuálně drží sedmou pozici s náskokem jediného bodu na osmý Freiburg. Sedmá pozice stačí na Evropskou konferenční ligu, pokud by ale Hoffenheim zvítězil, mohl by pomýšlet i na šestou příčku, která zajišťuje Evropskou ligu.

Šestý je Frankfurt, který nastoupí v Deutsche Bank Parku proti Lipsku a potřebuje alespoň bod. Nesmírně dramatický bude i souboj o záchranu. Do baráže by chtěl alespoň proniknout Kolín, jenž potřebuje uspět v Heidenheimu.

Na barážové pozici je Union Berlín, který ztrácí dva body na Mohuč a tři na Bochum. Účastník letošní Ligy mistrů hostí Freiburg, Mohuč odjíždí do Wolfsburgu a Bochum do Brém. Možné je tak v tomto případě téměř vše. 

další zajímavé články