sobota, 27. 07. 2024
Pastrňák se Zachou jsou k dispozici pro světový šampionát, Boston doma šesté utkání nezvládl

Pastrňák se Zachou jsou k dispozici pro světový šampionát, Boston doma šesté utkání nezvládl

Čeští útočníci David Pastrňák a Pavel Zacha jsou k dispozici pro světový šampionát v Praze a v Ostravě. Jejich Boston nezvládl v domácím prostředí šesté utkání a do finále Východní konference se neprobojoval.


  • autor: Tomas Dvorak
  • , vydáno: 18. 05. 2024
  • , zdroj fotky: Boston Bruins

Medvědi nebyli v první třetině střelecky aktivnější, přesto v závěru úvodní dvacetiminutovky zásluhou českého útočníka Pavla Zachy udeřili. Sedmadvacetiletý rodák z Brna se trefil poprvé v letošním play-off, ovšem také naposled.

Od jeho trefy už ruský gólman Sergej Bobrovskij bránu uzavřel. V polovině utkání vyrovnal finský forvard Anton Lundell, rozhodující trefu poté minutu a půl před koncem zápasu obstaral švédský obránce Gustav Forsling.

Boston tak končí v semifinále Východní konference a to znamená, že David Pastrňák a Pavel Zacha jsou k dispozici pro světový šampionát. Ze hry jsou také vítězové Stanley Cupu z před dvou let, Colorado Avalanche.

Laviny stejným výsledkem, ovšem po dlouhém prodloužení, podlehly Dallasu Stars. A radost mají především ve Finsku, neboť zcela jistě budou toužit po posílení. Kanonýrem Colorada je Mikko Rantanen, dalšími vypadnuvšími jsou Artturi Lehkonen, Joel Kiviranta či brankář Justus Annunen.

další zajímavé články