sobota, 27. 07. 2024
Historická výhra pro Rakousko. Zasloužili jsme si to, hlesl Jalonen

Historická výhra pro Rakousko. Zasloužili jsme si to, hlesl Jalonen

S Kanadou po neuvěřitelné třetí třetině vybojovalo Rakousko bod. Nyní má všechny tři, a to ze zápasu s dalším gigantem, Finskem. Trenér Suomi Jukka Jalonen po střetnutí neskrýval zklamání, rozhodně se ale nic nevymlouval. 


  • autor: Tomas Dvorak
  • , vydáno: 17. 05. 2024
  • , zdroj fotky: LeijonatFi

Finsko si začíná reálně pohrávat s myšlenkou, že nepostoupí ani do čtvrtfinále. Na šampionátu v Praze předvádí doslova mizerné výkony. Po mizérii s českou reprezentací sice osm branek nasázelo Velké Británii a zdolalo i Nory, v dnešním klání ale senzačně podlehlo Rakousku.

Po deseti minutách přitom vedlo 2:0 a rozhodně se nezdálo, že by Rakousko mělo dělat podobné problémy jako před dvěma dny Kanadě. Jenže opak byl pravdou. Zásluhou Hubera a Nickla vyrovnalo a v závěru přišel šok.

Finsko nevyužilo přesilovou hru a dvě desetiny před koncem inkasovalo rozhodující branku. Díky střele Baumgartnera od modré a vynikající práci dvou hráčů před brankovištěm se Rakušané dočkali historického vítězství. A finský tisk své hokejisty nešetří.

"Historické ponížení," píše ve svém komentáři deník Ilta-Sanomat. "Hokejový trpaslík svrhl Finsko," přidal se web Iltalehti. A na nic se nevymlouval ani trenér Suomi Jukka Jalonen.

"Co k tomu říct. Dostali jsme to, co jsme si zasloužili. Nebyli jsme vůbec efektivní," hlesl Jalonen. Jeho tým má po čtyřech zápasech sedm bodů a to ho ještě čekají silné celky Kanady a Švýcarska. Proti Dánům se jednoznačně očekávají tři body, není ale daleko od toho, aby Finsko získalo jen deset bodů.

A pokud by Rakousko zvládlo zápasy proti Norsku a Velké Británii, naprosto senzačně by se protlačilo mezi osm nejlepších. A něco takového Rakousko zažilo naposledy v roce 1994. Tehdy podlehlo ve čtvrtfinále právě Finům, konkrétně 0:10.

další zajímavé články