sobota, 27. 07. 2024
V Los Angeles má nejlepší čísla za svou éru v NHL a vedení Kings to vidí. I proto si Rittich finančně polepšil

V Los Angeles má nejlepší čísla za svou éru v NHL a vedení Kings to vidí. I proto si Rittich finančně polepšil

Ostřílený hokejový gólman David Rittich (31) letos v létě žádný další přesun neplánuje a i nadále bude střežit svatyni Los Angeles Kings. Domluvil se na tom s generálním manažerem organizace Robem Blakem.


  • autor: Jan Matas
  • , vydáno: 16. 05. 2024
  • , zdroj fotky: LA Kings

Jak zaznělo na serveru nhl.com, jihlavskému rodákovi, který se mohl stát po sezoně volným hráčem, nabídli v kalifornské Crypto.com Areně novou roční smlouvu na milion dolarů.

Robustní hokejista, jenž v posledních letech prošel také Winnipegem Jets, Nashvillem Predators, Torontem Maple Leafs i Calgary Flames, si polepšil, neboť loni v červenci si plácl na ročním kontraktu na 875 tisíc dolarů.

A není se čemu divit - někdejší brankář extraligové Mladé Boleslavi má za sebou statisticky nejlepší sezonu v NHL, jejíž součástí je s malou přestávkou od roku 2017 a dosud v ní odchytal 196 střetů.

Ve čtyřiadvaceti startech za dvojnásobné vítěze Stanley Cupu dosáhl na svá maxima jak v průměru obdržených branek na utkání (2,15), tak ve vychytaných nulách (3) i procentuální úspěšnosti zásahů (92,1).

To vše i přesto, že účastník Utkání hvězd NHL z roku 2020 začal ročník na farmě v Ontariu a do prvního týmu Los Angeles se přesunul až krátce před koncem roku 2023. 

další zajímavé články