sobota, 27. 07. 2024
Po dvouleté pauze se Juventus opět dočkal. Díky Vlahovičovi získal Coppa Italia

Po dvouleté pauze se Juventus opět dočkal. Díky Vlahovičovi získal Coppa Italia

Po dvouleté odmlce se turínský Juventus vrátil na italský trůn, tedy alespoň v rámci Coppa Italia. Ve finále poháru znovu zdolal Atalantu Bergamo, které tak unikla první možnost na trofej. Tu druhou bude mít za týden ve finále Evropské ligy. 


  • autor: Tomas Dvorak
  • , vydáno: 16. 05. 2024
  • , zdroj fotky: Juventus FC

Turínský Juventus v rámci italského poháru zvítězil do dnešního dne celkem čtrnáctkrát. Naposledy ale slavil v roce 2021, když ve finále přehrál svého dnešního soupeře, tedy Atalantu Bergamo.

Tehdy za Starou dámu skórovali nynější útočník Tottenhamu Hotspur Dejan Kulusevski a také Federico Chiesa, který v 73. minutě po přihrávce švédského ofenzivního hráče rozhodl. Za domácí kontroval pouze Ruslan Malinovskyi.

Předloni Juventus ve finále čtyřmi góly vyřídil Inter Milán, loni jej stejný celek vyřadil v semifinále a následně Coppu Italia obhájil. Letos se ale o vyřazení Nerazzurri postarala Bologna a Stará dáma volnou cestu bez svého úhlavního rivala dotáhla až do vítězného konce.

Atalanta ve finále nemohla počítat s vykartovaným kanonýrem Scamaccou a příležitost na hrotu tak dostal Charles De Ketelaere. Už ve čtvrté minutě ale mírného favorita finále zmrazil Dušan Vlahovič, jenž zužitkoval přihrávky Cambiasa.

Srbský útočník ve druhé půli přidal i druhý zásah, pro ofsajd ale nakonec branka uznána nebyla. Hned vzápětí měli největší příležitost hráči Atalanty, Lookman ale trefil jen tyč. Za celé utkání nevystřelila Atalanta jedinkrát na bránu a tak Stará dáma slaví patnáctý titul v historii.

Pro Atalantu, která bojuje v Serii A o pozici zajišťující Ligu mistrů, tak jde o první finálový nezdar. Napravit se jej pokusí přesně za týden, kdy ve finále Evropské ligy vyzve dosud neporažený Bayer Leverkusen.

další zajímavé články