sobota, 27. 07. 2024
Emoce v klíčovém utkání o titul přímo stříkaly. Na lavičce se předvedli Bentancur i Ederson

Emoce v klíčovém utkání o titul přímo stříkaly. Na lavičce se předvedli Bentancur i Ederson

Manchester City díky dvěma zásahům Erlinga Haalanda zdolal Tottenham na jeho hřišti 2:0 a výrazně nakročil ke čtvrtému titulu v řadě. Mnohem více než výkon se ale po utkání hovoří o dvou hráčích. Rodrigo Bentancur na domácí straně a gólman Ederson na té hostující totiž poměrně těžce nesli svá střídání. 


  • autor: Tomas Dvorak
  • , vydáno: 15. 05. 2024
  • , zdroj fotky: Manchester City

Fanoušci Tottenhamu slavili góly Manchesteru City a díky dvěma zásahům Erlinga Haalanda se zdá, že obhájce titulu se bude znovu radovat. Už počtvrté v řadě, čímž by se zapsal do historie Premier League.

Více než výkony na hřišti se ale po utkání řeší dva incidenty na střídačkách. O ten první se deset minut po přestávce postaral uruguajský záložník domácích Rodrigo Bentancur. Kouč Kohoutů Ange Postecoglou se rozhodl k jeho střídání a místo něj do hry poslal Dejana Kulusevského, který má se City velice solidní bilanci.

Šestadvacetiletý středopolař ale nesl své střídání poměrně nelibě. Kamery jej zachytily, jak několik tvrdě kopne do křesílka pro střídající hráče a udělá do něj několik děr. Je jisté, že za tento čin bude interně potrestán.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Stadium Astro ???? (@stadium.astro)

A trestu by se neměl vyhnout ani gólmanská jednička Citizens Ederson. V 63. minutě do něj zajel Cristian Gabriel Romero a zdálo se, že na místě bude potřeba několika zdravotníků. A ačkoliv zákrok dobře rozhodně nevypadal, Romero červené kartě překvapivě unikl a Ederson se zase překvapivě vrátil do hry.

Ne ale na dlouho, už po třech minutách byl ze hry odvolán. S rozhodnutím Pepa Guardioly nesouhlasil a své emoce dal jasně najevo. Náhradník Stefan Ortega ovšem předvedl dva skvělé zákroky a i díky němu je City zpět v čele Premier League. 

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený DAZN Portugal (@daznportugal)

další zajímavé články