sobota, 27. 07. 2024
Sparta se bude muset dlouhodobě obejít bez Kairinena. Finský záložník si z derby odnesl vážné zranění

Sparta se bude muset dlouhodobě obejít bez Kairinena. Finský záložník si z derby odnesl vážné zranění

Velká rána přišla pro fotbalisty Sparty a zejména jejich vedení. Ze sobotního derby si totiž odnesl dlouhodobější zranění jeden z klíčových mužů Priskeho sestavy Kaan Kairinen. Finský středopolař tak bude obhájci titulu v následujících měsících chybět.


  • autor: Jiří Zubík
  • , vydáno: 14. 05. 2024
  • , zdroj fotky: TONDA TRAN/CNC/Profimedia

Kairinen si zranění přivodil v souboji s třicetiletým slovenským reprezentantem Ivanem Schranzem. Podle zpráv z Letné se má jednat o zlomeninu v oblasti nohy. Hráč musel dokonce podstoupit operační zárkok. Finský reprezentant se tak nezapojí do zbývajících třech utkání nadstavbové části, ve které zatím Sparta kráčí za obhajobou titulu. Jak uvedl sám klub, chyběl by mohl také na začátku příštího ročníku.

Osudný okamžik se stal z kraje druhé půle, a Kairinen musel v 61. minutě jít ze hřiště. Utkání nakonec branku nepřineslo a Sparta si na čele udržela čtyřbodový náskok. Kairinena čekala následující den operace a aktuálně je v domácím léčení.

Komplikace před pohárovým finále 

Kromě duelů v lize bude Spartě chybět především ve finále domácího poháru, kde se Pražané utkají s Plzní. Jeho absence může být klíčová také v kvalifikaci do Ligy mistrů, kterou už má celek z Letné jistou. Aktuální lídr si totiž už bez Kairinena před pár chvílemi poradil s Baníkem Ostrava, a v příštím kole bude mít ve svých rukách rozluštění tajenky, kdo získá mistrovskou trofej.

Finský reprezentant,přišel na Letnou v prosinci roku 2022 a ihned se zařadil mezi stabilní články Priskeho sestavy. V probíhajícím ročníku české nejvyšší soutěže nastoupil do 28 zápasů, do statistik se v nich zapsal dvěma brankami a šesti asistencemi.

další zajímavé články