sobota, 27. 07. 2024
Odpolední duely hokejového šampionáty příliš mnoho branek nenabídly

Odpolední duely hokejového šampionáty příliš mnoho branek nenabídly

Dalšími dvěma zápasy pokračovalo hokejové Mistrovství světa v Praze a Ostravě. V severském derby proti sobě nastoupily celky Norska a Dánska, a v souboji postsovětských republik zase změřilo síly Lotyšsko s Kazachstánem.


  • autor: Jiří Zubík
  • , vydáno: 14. 05. 2024
  • , zdroj fotky: Hockey Canada

Dánsko - Norsko 0:2

Norové si po třech porážkách od favorizovaných týmů skupiny připsali první vítězství na turnaji. V utkání s Dánskem se skóre měnilo až ve druhé třetině, kdy konkrétně ve 28. minutě rozvlnil síť Brandsegg-Nygard. Dánové se snažili najít odpověď, avšak směrem dopředu toho příliš mnoho nenabídli. Hovoří o tom i celkový počet střel na bránu, kde je Norové přestříleli poměrem 24:29. Norsko se nakonec radovalo ještě jednou, jedenáct vteřin před koncem zamířili přesně do okryté klece Salsten. Norsko tak zvládlo klíčový duel a stále může pomýšlet na postup ze skupiny.

Branky: 28. Brandsegg-Nygard, 60. Salsten

Třetiny: 0:0, 0:1, 0:1

Kazachstán - Lotyšsko 0:2

Stejný výsledkem skončilo také souběžně hrané utkání v Ostravě. Lotyši po předchozích dvou výhrách v prodloužení tentokrát získali plný počet bodů. Zápas rozhodla podařená druhá třetina z pohledu Lotyšů, kteří se ve dvaatřicáté minutě ujali vedení brankou Robertse Bukartse. Krátce po něm přidal druhý gól Egle a Lotyši si tak vytvořili náskok, který se později ukázal jako klíčový. Dvaadvacet pokusů Kazachů cestu do sítě nenašlo, a tak si tato asijská země k dosavadním třem bodům další nepřipsala.

Branky: 31. Ro. Bukarts, 36. Egle

Třetiny: 0:0, 0:2, 0:0

Šampionát pokračuje večerními zápasy. Už za dvacet minut proti sobě v Praze nastoupí Kanada s Rakouskem, v Ostravě pak dojde na záchranářský duel Polska s Francií.

 

další zajímavé články