sobota, 27. 07. 2024
Němci pojali nominaci na domácí Euro netradičně. Sestavu oznamují postupně

Němci pojali nominaci na domácí Euro netradičně. Sestavu oznamují postupně

Němci si pro letošní domácí Euro připravili poněkud netradiční formu nominace. Od minulého týdne postupně odhalují jména vybraných hráčů influenceři a fanoušci na sociálních sítích. Kompletní soupisku, která může obsahovat až 26 hráčů, odhalí trenér Julian Nagelsmann ve čtvrtek ve 13 hod. v Berlíně.


  • autor: Jiří Zubík
  • , vydáno: 14. 05. 2024
  • , zdroj fotky: profimedia.cz

Jako první článek Nagelsmannova týdnu byl odhalen Nico Schlotterbeck z Borussie Dortmund, jenž v klubu prožívá vydařený ročník a momentálně se připravuje na finále Ligy Mistrů proti Realu Madrid. Schlotterbeck přitom pod tímto šestatřicetiletým koučem v reprezentaci ještě nenastoupil. O jeho zařazení do výběru informovala televize ARD ve svém sportovním zpravodajství. Ve videu známého influencera Rashida Hamida pak bylo odhaleno jméno Jonathana Taha, což je po Schlotterbeckovi už druhý stoper. Hamid pracuje v pečovatelském domě a nominaci Taha oznámil Německu přes třiadevadesátiletou seniorku.

Otazník visí nad Sergem Gnabrym

Tradičního strážce svatyně pak uvedla Chiara. Pokrývačka, která se může chlubit počtem 150 tisíc sledujících na instagramu. Na domácí šampionát se pak dále může těšit Robin Koch z Eintrachtu Frankfurt, Aleksandar Pavlovič a Leroy Sané z Bayernu Mnichov, či Chris Führich ze Stuttgartu. Padlo už také jméno jednoho z hrdinů semifinálového duelu Ligy Mistrů mezi Dortmundem a PSG, kterým byl střelec Borussie Niclas Füllkrug. Ten tak dost možná zapojuje o pozici číslo jedna na hrotu Nationelf s Kaiem Havertzem, jenž byl taktéž potvrzen.

Chybět nebude ani překvapení posledního srazu, na kterém Němci zvítězili nad Francií i Nizozemskem. Tím je levý obránce Stuttgartu Maximilian Mittelstädt. Sedmadvacetiletý zadák zřejmě svede souboj o základní sestavu s Raumem z Lipska. 

Naplní Německo velká očekávání?

Mistrovství Evropy startuje už 14. června. Úvodní duel v něm obstarají domácí Něci s reprezentací Skotska. Němečtí fotbalisté pak ve skupině A narazí ještě na Maďarsko a Švýcarsko. Nagelsmann by se měl opřít o navrátilce Toniho Kroose. Ten i přes ohlášený konec nakonec obnovil reprezentační kariéru a již v březnové přípravě patřil ke klíčový hráčům Němců. Na turnaji se objeví také Česká republika, ve skupině F postupně změří síly s Portugalskem, Gruzií a Tureckem.

další zajímavé články