sobota, 27. 07. 2024
Dánové na nás budou hodně viset a po fyzické stránce to bude velmi náročné, varuje Varaďa

Dánové na nás budou hodně viset a po fyzické stránce to bude velmi náročné, varuje Varaďa

V úterý má Radimem Rulíkem vedený český hokejový tým, jemuž nepomohla k úspěchu se Švýcarskem ani přítomnost prezidenta Petra Pavla, na světovém šampionátu volno a jeho nejbližším soupeřem bude ve středu Dánsko.


  • autor: Jan Matas
  • , vydáno: 14. 05. 2024
  • , zdroj fotky: HC Dynamo Pardubice

Soubor, který potrápil Kanadu a přehrál Rakousko, sice čeká ještě úterní odpolední souboj s Norskem, leč odborníci v čele s Václavem Varaďou předpokládají, že by to nemělo mít žádný vliv...

"Ten tým bude houževnatý, budou na nás hodně viset. Bude to pro nás náročný po fyzické stránce," citoval web sport.cz slova bývalého kouče Dynama Pardubice či české dvacítky.

"My se do nich budeme muset tlačit a dostat je pod tlak,“ doplnilo někdejší křídlo Buffala Sabres či Ottawy Senators.

I když budou domácí v české metropoli favoritem, statistika z posledních let říká, že v základní hrací době se jim podařilo naposledy skolit Dány před dlouhými dvanácti lety.

Velmi dobře si zatím na turnaji vede Švédsko, které zůstává v očích trojnásobného domácího šampiona s Třincem favoritem celého mistrovství.

"Jestli Švédové nezískají medaili, tak to bude průšvih.Ale myslím, že tady mají tým poskládaný na ten nejcennější kov," zavěštil si nejlepší extraligový trenér z let 2019 a 2021. 

další zajímavé články