sobota, 27. 07. 2024
Giroud se po třech letech loučí se San Sirem jako nejlepší střelec Milána a má namířeno za krajanem Llorisem

Giroud se po třech letech loučí se San Sirem jako nejlepší střelec Milána a má namířeno za krajanem Llorisem

Obávaný francouzský kanonýr Olivier Giroud zamává na konci této sezony AC Milán, se kterým slavil Scudetto hned ve své premiérové sezoně na Apeninském poloostrově a jeho příští destinací se stane zámořská Major League Soccer.


  • autor: Jan Matas
  • , vydáno: 14. 05. 2024
  • , zdroj fotky: AC Milán

Jak předpovídá agentura AFP, svou dlouholetou profesionální kariéru by měl pravděpodobně zakončit v týmu Los Angeles FC, jehož barvy hájí od letošního února také jeho bývalý kolega z francouzského národního mužstva Hugo Lloris.

"V Miláně ještě odehraju poslední dva zápasy a pak se přesunu do MLS. Jsem nesmírně hrdý na to, co jsem v barvách Rossoneri poslední tři roky dokázal. Moje působení v Itálii je u konce, ale AC Milán zůstane v mém srdci navždy," vzkázal funkční veterán, jenž dokázal svého času zářit nejen v Ligue 1, ale i v Premier League.

Za devatenáctinásobného šampiona Serie A, který je v tabulce druhý, díky čemuž se může těšit na Ligu mistrů, by měl vítěz Ligy mistrů z roku 2021 ještě nastoupit proti Turínu a Salernitaně, což bude současně jeho rozlučka na San Siru.

Doposud se v této sezoně italské nejvyšší soutěže prosadil čtrnáctkrát a je nejlepším střelcem AC, když zastiňuje i mladší kolegy Rafaela Leãa či Luku Joviče.

Los Angeles FC je po úvodních dvanácti kolech MLS ve Východní konferenci na páté pozici se čtyřbodovou ztrátou na vedoucí Real Salt Lake City. Do amerického dění by se měl zapojit sedmatřicetiletý forvard v průběhu léta a na ovládnutí střelecké koruny v právě probíhajícím ročníku už to nebude.

Christian Benteke z DC United i Luis Suárez z Interu Miamu už jsou v tuto chvíli na jedenácti trefách a Lionel Messi, který současně kraluje díky devíti gólovým vybídnutím všem asistentům, je pozadu jen o jednu branku.

další zajímavé články