sobota, 27. 07. 2024
Neuvěřitelná statistika. V Premier League hoří boj o titul, poprvé bez dvou velkoklubů

Neuvěřitelná statistika. V Premier League hoří boj o titul, poprvé bez dvou velkoklubů

Až neuvěřitelně se zdá informace, se kterou na svém twitterovém účtu vyrukoval novinář anglického listu The Athletic Will Jeanes. Vůbec poprvé v historii se poslední kolo Premier League obejde bez toho, že by titul mohl získat Liverpool, či Manchester United.


  • autor: Tomas Dvorak
  • , vydáno: 14. 05. 2024
  • , zdroj fotky: Liverpool Football Club

 

Už nějaký ten pátek je jasno, že o titul si to v Premier League rozdají pouze Manchester City a Arsenal. Nedělní šlágr na půdě Manchester United londýnský celek zvládl a tak je opět o bod v čele soutěže.

Obhájce mistrovské trofeje má ale úterní dohrávku čtyřiatřicátého kola na hřišti Tottenhamu k dobru, a pokud vyhrají, vrátí se zpět na první pozici a budou mít vše ve své moci.

Po dnešní dohrávce mezi Aston Villou a Liverpoolem může být také jasno o čtvrté místence do Ligy mistrů. Pokud ale Liverpool zvítězí, budou mít Kohouti ještě příležitost Villains dotáhnout.

Finálový den bude rozhodující také pro Leeds United a Nottingham Forest. Druhý jmenovaný už nemá příliš velkou šanci se zachránit, přesto nic nevzdává. Matematicky se stále mohou sestupu vyhnout. V posledním kole potřebují bezpodmínečně porazit Fulham a zároveň doufat, že Burnley udolá Nottingham. K tomu ale musí dotáhnout jedenáctibrankovou ztrátu, což se nyní příliš reálně nejeví.

Jisté ale také je, že příští neděli se bude rozhodovat o titulu. Bude to ale poprvé v historii, co se tohoto závěrečného boje nezúčastní jak Liverpool, tak Manchester United.

"Je to první sezona Premier League, kde se o titulu rozhodne v poslední den a nezúčastní se toho Liverpool a Manchester United," uvedl na svém Twitteru Will Jeanes, redaktor The Athletic. Pokud se City povede opět uspět, získá svůj čtvrtý titul v řadě, díky kterému se nesmazatelně zapíše do anglické historie. Pro Gunners by se jednalo o první titul po dlouhých dvaceti letech.

Tuto neděli se Arsenal v domácím prostředí setká s Evertonem, City se na Etihad Stadium potkají s West Hamem.

další zajímavé články