sobota, 27. 07. 2024
Slováci se po porážce s Německem osmělili, zítra na ně čeká jeden z favoritů turnaje

Slováci se po porážce s Německem osmělili, zítra na ně čeká jeden z favoritů turnaje

Slovensko se po porážce s Německem oklepalo a v utkání proti Kazachstánu potvrdilo roli favorita. Po vítězství 6:2 ale nemá čas na křepčení, neboť už zítra sehraje klání se Spojenými státy americkými. 


  • autor: Tomas Dvorak
  • , vydáno: 12. 05. 2024
  • , zdroj fotky: Hockey Slovakia

Kazachstán nevstoupil do utkání vůbec špatně, ve 12. minutě ale přišlo vyloučení útočníka Asetova a hra outsidera se rozpadla. Přesilovou hru zužitkoval Martin Pospíšil, za půl minuty se šťastnou tečí prosadil také Faško-Rudáš a v 18. minutě skóroval poprvé na turnaji také Matúš Sukeĺ.

Asetov sice v úvodu druhé třetiny snížil, ale skvěle provedené trestné střílení v branku proměnil Libor Hudáček. Vynikající měli Slováci i start závěrečné třetiny. Svou druhou branku zaznamenal Pospíšil, po fantastické přihrávce Hudáčka se trefil i útočník brněnské Komety Lukáš Cingeĺ.

To už bylo moc pro šestadvacetiletého Andreie Shutova, kterého nahradil v brankovišti Kazachstánu Nikita Boyarkin. Ten už neinkasoval a Kazaši se dočkali ještě jednoho úspěchu, když v 52. minutě na konečných 6:2 upravil po dobré práci v brankovišti Omirbekov.

Slováci předvedli rozhodně zlepšený výkon a připsali si první tři body do tabulky B, ve které jsou aktuálně na čtvrté pozici. Už zítra na ně čeká třetí utkání na šampionátu, od 16:20 změří síly se silným výběrem Spojených států amerických. 

další zajímavé články