sobota, 27. 07. 2024
Norové v první třetině výrazně kousali. Česká reprezentace ale po vynikající třetí třetině slaví vítězství

Norové v první třetině výrazně kousali. Česká reprezentace ale po vynikající třetí třetině slaví vítězství

Česká republika si na mistrovství světa připsala druhé vítězství, tentokrát už navíc za tři body. Ani proti Norsku se ale nerodilo lehce, vždyť po trefě Eirika Salstena vedl outsider už 3:1.


  • autor: Tomas Dvorak
  • , vydáno: 11. 05. 2024
  • , zdroj fotky: Český Hokej

Na první branku se tentokrát nečekalo až do nájezdů. Už na začátku sedmé minuty se ke střele dostal Roman Červenka a poslal náš výběr do vedení. To ale vydrželo jen 31 vteřin. Mrázka překonal mladíček Solberg a srovnal stav.

Za šest minut poté chyboval při přesilové hře českého výběru Špaček a Steen se štěstím poslal Nory dokonce do vedení. A když se po geniální přihrávce Solberga prosadil i Salsten, bylo s výběrem Radima Rulíka poměrně zle.

Nastartoval nás ale opět kapitán Roman Červenka, který po krásné příhře Lukáše Sedláka poslal oba celky do šaten za stavu 2:3 z pohledu českého týmu.

Ve druhé třetině to byla obrovská převaha. Norové vystřelili jedinkrát mezi tři tyče, to Češi zasypali Haukelanda jednadvaceti pokusy. Ujala se ovšem jediná, přesto bylo vyrovnání Ondřeje Beránka nesmírně důležité.

Češi svou značnou převahu nejlépe zužitkovali v závěrečné dvacetiminutovce. Po střele Krejčíka se puk dostal za záda Haukelanda ještě po teči Stránského, vynikající práci Paláta proměnil v pátý gól obránce Hájek a v závěrečné hře bez brankáře se prosadil i dvojnásobný vítěz Stanley Cupu.

Česká reprezentace tak náročné dva zápasy zvládla bodově velmi dobře. Ve skupině A má pět bodů a samozřejmě je v čele pražské skupiny. Kromě Norska totiž žádný jiný celek ještě dva duely neodehrál.

další zajímavé články