sobota, 27. 07. 2024
Kousal zůstane náhradníkem. Mimo sestavu i další dva útočníci a bek Ščotka

Kousal zůstane náhradníkem. Mimo sestavu i další dva útočníci a bek Ščotka

Po příchodu Davida Kämpfa se kouč českého národního týmu Radim Rulík rozhodl z nominace vyřadit útočníka Sparty Pavla Kousala. Pro první duel proti Finsku poté mimo sestavu zůstanou také Michal Kovařčík s Radanem Lencem a obránce Jan Ščotka.


  • autor: Tomas Dvorak
  • , vydáno: 09. 05. 2024
  • , zdroj fotky: Český Hokej

Na soupisku tak vedení národního týmu zatím zapsalo tři brankáře, sedm obránců a dvanáct útočníků. Po příjezdu útočníka Toronta Maple Leafs Davida Kämpfa se mimo nominaci ocitl Pavel Kousal.

Útočník pražské Sparty nicméně zůstává s týmem a bude s ním taktéž trénovat v případě jakéhokoliv zranění. O nominaci poté musí zabojovat taktéž obránce Jan Ščotka a další dva útočníci Michal Kovařčík a Radan Lenc.

"Necháme si prostor na situaci v NHL. Je tam Carolina a Boston," podotkl Rulík s tím, že ve hře jsou Martin Nečas, David Pastrňák či Pavel Zacha.

Co se Kousala týče, ten odvolal dovolenou a bude na svou příležitost taktéž čekat. "Jsem s ním domluvený, že odloží dovolenou a v případě potřeby bude připraven. Nikdy nevíte, co se stane. V každém utkání půjdeme na hranici obětavosti. A to může přinést zranění," dodal Rulík.

Kämpf po příletu zamířil na trénink, po kterém byl poměrně spokojený. V prvním utkání proti Finsku by měl nastoupit ve třetí formaci po boku Matěje Stránského a Daniela Voženílka.

další zajímavé články