středa, 15. 05. 2024
Když vhodné slovo neexistuje. Leverkusen v nastavení odvrátil další porážku

Když vhodné slovo neexistuje. Leverkusen v nastavení odvrátil další porážku

Někdo snad už tento příběh dopředu napsal. Leverkusen získá tři trofeje a v sezoně neprohraje jediné utkání. Po dalším dramatickém závěru se takový scénář zdá být velmi pravděpodobným. 


  • autor: Tomas Dvorak
  • , vydáno: 27. 04. 2024
  • , téma: Fotbal
  • , zdroj fotky: Bayer 04 Leverkusen

V 90. minutě a později vstřelil Leverkusen v letošní sezoně už neuvěřitelných šestnáct branek. Obrovské štěstí měl už třikrát za sebou a po oslavách mistrovského titulu ještě nezískal vítězství.

Tři remízy ale uhrál a stále je tak v sezoně neporažen. Proti West Hamu vyrovnával Jeremie Frimpong v 89. minutě, další dvě remízy se rodily už po trefách v nastavení. V Dortmundu srovnal Josip Stanisič v sedmé minutě nastavení, dnes udržel neporazitelnost německého mistra záložník Robert Andrich.

Ten vyrovnal v poslední možné chvíli, kdy se dostal k míči po přímém kopu střídající Floriana Wirtze. Propálil vše před ním a mohl se radovat z dalšího bodového zisku. Leverkusen tak kráčí za sezonní neporazitelností.

K ní už schází jen sedm utkání. V německé Bundeslize ještě narazí na Frankfurt, Bochum a Augsburg. Ve finále DFP Pokalu změří síly s Kaiserslauternem, v semifinále Evropské ligy poté čeká AS Řím a případně také finálové klání s lepším z dvojice Marseille - Atalanta Bergamo. 

další zajímavé články