čtvrtek, 16. 05. 2024
Svečnikov trefil třetí Michigan v kariéře. Carolina navíc stíhá Jezdce

Svečnikov trefil třetí Michigan v kariéře. Carolina navíc stíhá Jezdce

Carolina zvítězila na ledě Bostonu Bruins 1:4 a nadále může uvažovat o vítězství Prezidentovy trofeje. Gólem a asistencí se pod triumf zapsal Andrej Svečnikov, jenž navíc vystřihl jednu ze svých oblíbených parád. 


  • autor: Tomas Dvorak
  • , vydáno: 10. 04. 2024
  • , téma: Hokej
  • , zdroj fotky: Carolina Hurricanes

Na první branku se původně příliš dlouho nečekalo. Martin Nečas udeřil už ve 2. minutě, po trenérské výzvě byla ale trefa českého útočníka odvolána. Nakonec se tak čekalo poměrně dlouho.

Aaž v 31. minutě si puk na svou hůl vzal ruský útočník Andrej Svečnikov a michiganem jej dostal za záda gólmana Swaymana. Jeho trefa ale zmátla prakticky všechny, neboť se puk okamžitě odrazil od vnitřní spojnice zpět do hry.

Čtyřiadvacetiletý útočník tento lakrosový pokus předvedl úspěšně už potřetí v kariéře a i díky němu se Carolina mohla radovat ze třetí výhry v řadě. Nadále tak živí šance na Presidents Cup, který je určen pro nejlepší tým základní části.

Na Východě je Carolina druhá o tři body za vedoucími Jezdci z New Yorku. Šanci má ještě Boston se stejným počtem bodů jako Canes a také Dallas na Západě, kterému na Rangers schází jediný bod. 

další zajímavé články