středa, 15. 05. 2024
Zápasy svázané taktikou? Ale kdeže! V úterních čtvrtfinálových zápasech Ligy mistrů padlo deset branek

Zápasy svázané taktikou? Ale kdeže! V úterních čtvrtfinálových zápasech Ligy mistrů padlo deset branek

Říká se, že vyřazovací fáze evropských fotbalových soutěží, zvlášť úvodní zápasy, bývají značně svázány taktikou. O úterních zápasech to ale neplatilo, padlo v nich hned deset branek.


  • autor: Jan Matas
  • , vydáno: 10. 04. 2024
  • , téma: Fotbal
  • , zdroj fotky:

V úterý byly na programu zápasy Arsenalu s Bayernem Mnichov a Realu Madrid s Manchesterem City. V této fázi už se vždy jedná o třaskavé duely silných týmů, které rozhodují maličkosti.

Arsenal - Bayern Mnichov

Duel Arsenalu s Bayernem Mnichov odstartoval ve velkém stylu. Poločasový výsledek 2:1 je v této fázi nevídaný. Bayern vedl po poločase 2:1 a na venkovním hřišti směroval k vítězství. V 76. minutě však srovnal skóre zápasu Trossard a rozhodl o konečné remíze 2:2. Do druhého zápasu je tak vše otevřené.

O ofenzivní síle v zápase svědčí i statistika xG, čili statistika očekávaných gólů. V této statistice byl úspěšnější Bayern s hodnotou 2,09, Arsenal naopak měl 1,18 očekávaných gólů.

Real Madrid - Manchester City

Poločasový výsledek 2:1, tentokrát pro domácí, svítil i na světelné tabuli na Santiagu Bernábeu. Real dokonce vedl 2:1 už od 14. minuty, už to svědčilo o tom, že půjde o ofenzivní smršť.

Ve druhém poločase Manchester City během pěti minut otočil skóre na 3:2 a překlopil vedení na svou stranu. Na konečných 3:3 pak srovnal v 79. minutě Valverde. Útoční hráči se tak vyšvihli i v tomto zápase, když zápas skončil za stavu 3:3.

další zajímavé články