středa, 15. 05. 2024
Nejhodnotnějším českým hráčem je Tomáš Souček, stíhá ho útočné duo z Leverkusenu

Nejhodnotnějším českým hráčem je Tomáš Souček, stíhá ho útočné duo z Leverkusenu

Tomáš Souček vládne na hráčském trhu českým fotbalistům! Dle webu transfermarkt.com je s přehledem nejhodnotnějším českým hráčem. Za ním je pak Patrik Schick a na třetím místě Adam Hložek.


  • autor: Jan Matas
  • , vydáno: 10. 04. 2024
  • , téma: Fotbal
  • , zdroj fotky: Tadeáš Bednarz / Wikimedia Commons; CC-BY-SA-4.0

Na prvním místě, co se týče tržní ceny českých fotbalistů, je Tomáš Souček. Záložník West Hamu je stavebním kamenem základní sestavy klubu z Premier League, navíc poměrně často přispívá důležitými trefami. Na kontě má i vítězství v Konferenční lize. Na webu transfermarkt.com je oceněn 35 miliony eur.

O třináct milionů eur méně je pak odhadovaná hodnota Patrika Schicka. Jedná se o velice kvalitního útočníka Bayeru Leverkusen, jehož však v nejlepší fázi kariéry přibrzdilo zranění. Z toho se však úspěšné dostal a sám se vrací do své původní formy.

Mladičkému Adamu Hložkovi patří třetí pozice, když je jeho cena odhadována na 12 milionů eur. Teprve jednadvacetiletý útočník v bundesligovém klubu příliš šancí nedostává, a tak jeho hodnota mírně poklesla. I přesto je ale z českých fotbalistů třetí nejlepší.

Na čtvrtém místě žebříčku je další mladý fotbalista Tomáš Čvančara. Ten si za své výkony vysloužil velký přestup ze Sparty do Mönchengladbachu, nicméně i přes dobrý start jej přibrzdilo zranění. I když jeho hodnota v poslední době mírně klesla, 10 milionů eur je stále velká částka.

Na děleném pátém a šestém místě jsou Vladimír Coufal Martin Vitík. Oba to jsou obránci, nicméně je od sebe dělí deset let. Rovněž by si nerozuměli ani v klubové příslušnosti, když Coufal dříve hrál za Slavii, Vitík momentálně nastupuje za Spartu. Oba to jsou ale výborní fotbalisté, a tak si v národním dresu budou muset rozumět. Spojuje je ještě tržní cena, jež je odhadována na 9 milionů eur.

další zajímavé články