středa, 15. 05. 2024
Sparta doma nerozhodla. Semifinálová série se tak vrací do Třince

Sparta doma nerozhodla. Semifinálová série se tak vrací do Třince

Ani druhý postupový mečbol pražská Sparta nezužitkovala. V domácím prostředí padla s obhájcem titulu 2:3 a série se tak se stejným skóre vrací do Třince. 


  • autor: Tomas Dvorak
  • , vydáno: 09. 04. 2024
  • , téma: Hokej
  • , zdroj fotky: HC Oceláři Třinec

Sparta si nechala utéct i druhou možnost podívat se do finále Tipsport extraligy. A tentokrát na domácím ledě. Pražané znovu nezvládli první třetinu, ve které opět dvakrát inkasovali. V 10. minutě se ranou z mezikruží prosadil Daňo, za tři minuty poté jej následoval i obránce Marián Adámek.

Domácí se poprvé prosadili až vteřinu před koncem druhé třetiny a jako "clutch" útočník se znovu ukázal Filip Chlapík. Třinec se na startu závěrečné části nechal poprvé vyloučil, ale Sparta přesilovou hru zužitkovat nedokázala.

A tak tři a půl minuty před koncem přišel trest. Po úžasné individuální akci se poprvé v play-off trefil Kanaďan Helewka a dal Třinci vítězství. Sparta nicméně zápas dokázala zdramatizovat. Nejprve snížil Chlapík a následně se trefil i Moravčík.

Jeho trefa ale kvůli postavení Lajunena v brankovišti uznána nebyla a Oceláři dokázali duel dotáhnout do vítězného konce. Série se tak znovu vrací do Třince, šestý duel je na programu ve čtvrtek od sedmnácti hodin. 

další zajímavé články