středa, 15. 05. 2024
Obhájce vrátil sérii do Prahy. Spartě navíc bude scházet Řepík

Obhájce vrátil sérii do Prahy. Spartě navíc bude scházet Řepík

Obhájce titulu z Třince zvládl čtvrtý semifinálový duel a vrací tak sérii do Prahy. Pražané budou moci rozhodnout v úterý, v této snaze jim ale bude scházet kapitán Michal Řepík.


  • autor: Tomas Dvorak
  • , vydáno: 08. 04. 2024
  • , téma: Hokej
  • , zdroj fotky: HC Oceláři Třinec

O osudu čtvrtého semifinálového utkání rozhodl Třinec už během první třetiny. A konkrétně slovenský útočník Marko Daňo, který vstřelil obě branky. Sparta duel zdramatizovala po trefě Krejčíka, v průběhu druhé části navíc měla několik možností stav srovnat.

Z velké převahy ale nic nevytěžila, a tak hosty definitivně položil přesilovkový gól Andreje Nestrašila ze 49. minuty. V samotném závěru přidal trefu do prázdné branky kapitán domácích Petr Vrána.

Trefě ovšem předcházel tvrdý zákrok kapitána hostí Michala Řepíka, který hokejkou téměř přerazil žebra Patrika Hrehorčáka. Ten po dlouhém ošetřování odjel do kabin a jeho stav v zítřejším pátém duelu je nejistý.

Řepík samozřejmě inkasoval trest do konce utkání, od disciplinární komise navíc inkasoval stopku na následující dva duely. Zápas po vzájemné bitce nedohráli ani Sobotka s Chlapíkem na jedné straně a Daňo s Kundrátkem na té druhé.

další zajímavé články