sobota, 27. 07. 2024
Jedenáctigólovou přestřelku Pardubice zvládly a po dvanácti letech jsou ve finále Tipsport extraligy

Jedenáctigólovou přestřelku Pardubice zvládly a po dvanácti letech jsou ve finále Tipsport extraligy

Po dvanácti letech si finále play-off české Tipsport extraligy zahrají Pardubice! O svém postupu rozhodly v nejkratším možném termínu a Litvínov porazily i počtvrté v sérii. Tentokrát to ale žádná defenzivní bitva nebyla. 


  • autor: Tomas Dvorak
  • , vydáno: 05. 04. 2024
  • , zdroj fotky: HC Dynamo Pardubice

Verva měla do čtvrtého utkání skvělý start a už po devětasedmdesáti vteřinách udeřil po přihrávce svého bratra Ondřeje David Kaše. Pardubice reagovaly, po nevyužité přesilovce ujel Jan Mandát a bylo srovnáno.

Přesně o šest minut později ale hosté šli do tří a dvouminutovou přesilovku domácí zužitkovali. Podruhé se trefil David Kaše, a když v samotném závěru třetiny po jeho přihrávce udeřil i Liam Kirk, zdálo se, že se série bude vracet do Pardubic.

Druhou třetinu ale naprosto ovládl favorit celé série. Po chybách Vervy skóroval hned čtyřikrát a vyhnal Mateje Tomka z branky. V té chvíli už na opačné straně nebyl ani Roman Will, první příležitost v play-off dostal Dominik Pavlát.

A ten měl nakonec co dělat. Po trefě Richarda Pánika na 3:6 se už Pardubice viděly ve finále. Přesilovou hru šest na čtyři při hře bez gólmana využil Zile a o necelé dvě minuty později po skvělé práci Demela na brankovišti snížil na rozdíl jediného gólu Koblasa.

Poslední tři minuty odehrál Litvínov ve hře bez gólmana, ale k vyrovnání už se nedostal. Pardubice tak jedenáctigólovou přestřelku zvládly a po dvanácti letech jsou opět ve finále Tipsport extraligy.

Na svého soupeře si budou muset počkat. Zítra a v neděli je na programu série mezi Třincem a Spartou, kde se ale tak rychlý průběh rozhodně neočekává. Dodejme, že po dvou duelech je ve vedení pražská Sparta, která zvládla oba domácí duely. 

další zajímavé články