sobota, 27. 07. 2024
Boj o play-off se dramatizuje. V bitvě s Pens Washington vyhořel

Boj o play-off se dramatizuje. V bitvě s Pens Washington vyhořel

Zatímco na Západě je o postupujících prakticky rozhodnuto, ve Východní konferenci se bude pravděpodobně bojovat až do samotného konce. O poslední dvě místenky totiž bojuje hned pět týmů. 


  • autor: Tomas Dvorak
  • , vydáno: 05. 04. 2024
  • , zdroj fotky: Pittsburgh Penguins

V tomto boji měl dlouho navrch Washington Capitals, tým okolo kapitána Alexandera Ovečkina ale prohrál čtyři poslední zápasy a dnes si pěkně zavařil, když v domácím prostředí jasně nestačil na Pittsburgh Penguns.

Tučňáci díky výhře 4:1 poskočili na 81 bodů a na play-off ztrácí už jen dva body, tedy jedno vítězství. Nejlepší pozici v tuto chvíli mají Detroit a Washington. Tyto týmy ztrácí na postupové pozice jediný bod, mají přitom ale jedno utkání k dobru.

Na sedmém místě je aktuálně New York Islanders, 83 bodů mají i Letci z Philadelphie. A za Red Wings a Caps už jsou Tučňáci, které v posledních zápasech táhne Sidney Crosby.

Ten na ledě Washingtonu sice nebodoval, v posledních duelech ale dominoval. V závěru základní části čekají na Pittsburgh ještě dva duely proti přímým konkurentům. 12. dubna na svém ledě uvítají Detroit, o šest dní později hrají poslední zápas základní části na ledě Ostrovanů.

Podobný program mají i ostatní týmy. Washington hraje v Detroitu a také ve Philadelphii a právě tato střetnutí pravděpodobně rozhodnou o konečném složení nejlepší osmičky na Východě. 

další zajímavé články