sobota, 27. 07. 2024
Žádná změna. Liverpool je po vítězství nad Sheffieldem znovu v čele

Žádná změna. Liverpool je po vítězství nad Sheffieldem znovu v čele

Jednoduché to tedy neměl, čtvrteční dohrávku proti poslednímu Sheffieldu United ale Liverpool zvládl. Další výjimečný výkon předvedl Alexis Mac Allister, hlavní hvězda klání. 


  • autor: Tomas Dvorak
  • , vydáno: 04. 04. 2024
  • , zdroj fotky: Liverpool Football Club

Do utkání vstoupil Liverpool neuvěřitelně vlažně a po minutě hry mohl prohrávat. McAtee ale v obrovské šanci nechal vyniknout Kellehera. To na opačné straně Grbič při rozehrávce trefil Núňeze a míč se dokutálel až do sítě.

Reds od druhé minuty diktovali tempo hry, ale druhou branku přidat dlouho nemohli. A tak přišel nečekaný trest. Hlavičku Hamera si do vlastní sítě srazil Bradley a navázal tak na vlastní gól proti pražské Spartě v rámci Evropské ligy.

Už za dvě minuty sáhl Jürgen Klopp k nečekané změně. Ze hry poslal Salaha s Gravenberchem a místo něj do hry poslal Elliotta a uzdraveného Robertsona. Do hry se následně dostali také Jones s Gakpem a Reds znovu dominovali. A nakonec se dočkali i zasloužených branek.

Hrdinou klání se nakonec stal opět Alexis Mac Allister, který v 76. minutě nádhernou ranou do šibenice poslal favorita do vedení. Stejný hráč následně z tečovaného přímého kopu trefil břevno, závěrečné slovo si tak vzali střídající hráči.

Robertson parádně nacentroval a Gakpo uzavřel účet utkání na konečných 3:1. Liverpool tak odpověděl na triumfy Arsenalu a Manchesteru City a je o dva body opět v čele Premier League. 

další zajímavé články