sobota, 27. 07. 2024
Sparta přežila klinickou smrt a do Třince odjíždí bez ztráty domácího klání

Sparta přežila klinickou smrt a do Třince odjíždí bez ztráty domácího klání

Pražská Sparta stejně jako Pardubice vede ve své semifinálové sérii 2:0 na zápasy. Druhé klání nicméně bylo pro Pražany o poznání náročnější. Osm vteřin před koncem základní části favorit vyrovnal a v prodloužení obrat dokonal. 


  • autor: Tomas Dvorak
  • , vydáno: 03. 04. 2024
  • , zdroj fotky: HC Sparta Praha

Vyrovnanou první třetinu druhého duelu zvládla nakonec lépe Sparta. Střelou od modré se prezentoval Moravčík, Hrabík perfektně zaclonil výhled Kacetlovi a domácí po první třetině vedli.

Hned v úvodu druhé části vyrovnal Daniel Voženílek, po dlouhém zkoumání ale rozhodčí nakonec branku odvolali. Přesto právě Voženílek o pět minut později vyrovnal a dal Třinci vítr do plachet. Poprvé v sérii poté Oceláře poslal do vedení Libor Hudáček a se Spartou to nevypadalo příliš dobře.

Třinec mohl jít i do dvougólového vedení, dvakrát ale domácí zachránila tyč. Sparta se nicméně dlouho nemohla prosadit a v závěru šla do risku bez gólmana. A ačkoliv ještě dvacet vteřin před koncem byl puk ve středním pásmu, dokázali Pražané vyrovnat.

Z dorážky dostal puk za záda Kacetla Chlapík a svým prvním gólem v play-off poslal duel osm vteřin před koncem základní části do prodloužení. Hned v úvodu Sparta hrála v šesti a Třinec měl k dispozici přesilovou hru.

Tu ale nevyužil a poté už se jen bránil. Sparta v prodloužení zvítězila na střelecké pokusy mezi tři tyče 20:2 a právě dvacátá střela domácích rozhodla. Po vyhraném vhazování se puk dostal až k Moravčíkovi a hráč, který skóre otevřel, jej také uzavřel. Na ránu od modré Kacetl nestačil a tak i druhý bod míří za mirným favoritem série. 

další zajímavé články