středa, 15. 05. 2024
Nejlepší házenkář světa Hansen po sezoně ukončí kariéru

Nejlepší házenkář světa Hansen po sezoně ukončí kariéru

Dánská média přišla s informací, že trojnásobný nejlepší házenkář světa Mikkel Hansen v létě ukončí svou neuvěřitelně bohatou kariéru. V dánském celku Aalborg má sice ještě smlouvu na příští rok, plnit by měl ale zcela jinou úlohu.


  • autor: Tomas Dvorak
  • , vydáno: 03. 04. 2024
  • , téma: Házená
  • , zdroj fotky: Mikkel Hansen 24

"Měl jsem tu výsadu udělat si ze svého koníčku práci a po téměř dvaceti letech jsem připraven svou kariéru ukončit a své boty definitivně odložit," nechal se slyšet Hansen.

Ten prožil skutečně neuvěřitelnou kariéru. Třikrát byl vyhlášen nejlepším házenkářem světa - povedlo se mu to v letech 2011, 2015 a taktéž v roce 2018.

Zářil ale i v posledních letech. Je olympijským vítězem z Ria, tři světová zlata a taktéž jedno evropské. Na olympiádě bral také bronz, dvakrát končil druhý i na světovém a evropském šampionátu.

Kariéru neukončí ihned po skončení sezony v dánské Herre Handbold Ligaen. Stane se tak až na olympijských hrách v Paříži, kde s dánským národním týmem pokusí o další medaili.

S Aalborgem vede doma nejvyšší soutěž a jednoznačně míří za titulem. Od začátku března ale Hansen svému celku schází, neboť má problémy s třísly.

další zajímavé články