sobota, 27. 07. 2024
Rozjela se také druhá semifinálová série. Kovář vynuloval obhájce

Rozjela se také druhá semifinálová série. Kovář vynuloval obhájce

Tři semifinálové zápasy, tři domácí triumfy. Po Pardubicích začala svou sérii skvěle také pražská Sparta, která v domácím prostředí proti úřadujícímu mistrovi z Třince třikrát skórovala a ani jednou neinkasovala. 


  • autor: Tomas Dvorak
  • , vydáno: 02. 04. 2024
  • , zdroj fotky: HC Sparta Praha

První třetina při šestnácti střeleckých pokusech (10:6 ve prospěch domácích) branku nenabídla. Ve druhé části by ale počet střel mezi tři tyče ještě markantnější a Sparta už se dokázala prosadit.

Puk za záda Marka Mazance dopravil Michal Řepík a teprve svou druhou trefou v letošním play-off dal favoritovi vedení. A prakticky i vítězství. Zřejmě rozhodující moment přišel na startu závěrečné třetiny.

Po vyloučení Mikliše se Třinec hnal za vyrovnáním, v oslabení ale Marinčinovi ujel Miroslav Forman a parádní kličkou přelstil Mazance podruhé. Oceláři zvýšili střeleckou aktivitu, ale na skvěle chytajícího Jakuba Kováře si nepřisli.

V závěrečné hře bez brankáře udělal další chybu Marinčin a výsledkem byla trefa Ondřeje Najmana do prázdné hostující svatyně. První bod tak zůstává v Praze. Do zítřejší odvety, která je na programu od osmnácti hodin, tak obhájce mistrovského titulu musí rozhodně zabrat. 

další zajímavé články