sobota, 27. 07. 2024
První semifinálový duel opanoval Tomek. Vedení se přesto ujaly Pardubice

První semifinálový duel opanoval Tomek. Vedení se přesto ujaly Pardubice

Parádní utkání odchytal gólman Litvínova Matej Tomek. I přes jeho vynikající výkon ale Pardubice v úvodním semifinále Tipsport extraligy zvítězily 2:1 a v sérii se ujaly vedení. 


  • autor: Tomas Dvorak
  • , vydáno: 31. 03. 2024
  • , zdroj fotky: HC Dynamo Pardubice

Pardubice svého semifinálového soka na úvod série přestřílely dvojnásobně. Zatímco favorit vyslal 42 pokusů mezi tři tyče, Litvínov 21. Skvělý výkon ale předvedl slovenský brankář Matej Tomek.

Ten si poradil hned se čtyřiceti střelami a jen na dvě nestačil. Jelikož ale ofenziva Vervy překonala Romana Willa jen jednou, putuje úvodní bod série do Pardubic. Na trefu Andreje Kudrny z 10. minuty odpověděl ještě v první třetině Matej Paulovič, kterého přihrávkou vleže parádním způsobem našel Martin Kaut.

Ve druhé třetině se Pardubice dostaly ke dvěma přesilovým hrám, Tomek ale držel akcie velmi vysoko. V páté minutě závěrečné části ale po pravé straně unikl obránce Ondřej Vála a s pomocí teče a několika odrazů skončil puk za zády šestadvacetiletého Tomka.

V samotném závěru měl na hokejce vyrovnání David Kaše, Will ale odolal. Hosté neuspěli ani při hře bez brankáře a do zítřejšího druhého klání tak v lepším rozpoložení půjde favorit. 

další zajímavé články