sobota, 27. 07. 2024
Dostihy za Art-Ross Trophy pokračují. V čele byl na chvíli McDavid, jak zareaguje Kučerov?

Dostihy za Art-Ross Trophy pokračují. V čele byl na chvíli McDavid, jak zareaguje Kučerov?

Connor McDavid přispěl k drtivé výhře Edmontonu Oilers nad Anaheimem Ducks v poměru 6:1 dvěma góly a jednou asistencí a na okamžik se dostal do čela kanadského bodování NHL.


  • autor: Tomas Dvorak
  • , vydáno: 31. 03. 2024
  • , zdroj fotky: Edmonton Oilers

V patnácté minutě se Connor McDavid trefil poprvé, v polovině utkání přidal druhou trefu a v závěrečné části si ještě zapsal asistenci u trefy Zacha Hymana. Kapitán Edmontonu Oilers se tak dostal na 125 kanadských bodů a na okamžik se dostal do čela kanadského bodování.

Vzápětí se ale do čela vrátil Nathan MacKinnon, který v první třetině domácího střetnutí s Nashvillem zaznamenal dvě asistence a taktéž je na čísle 125. V jeho prospěch tak aktuálně hraje více vstřelených branek.

Duel Colorada stále běží a MacKinnon se může protáhnout přes McDavida. A reagovat rozhodně musí i Nikita Kučerov, který před dnešním programem NHL kanadskému bodování vévodil.

Tampa Bay na svém ledě hostí New York Islanders a na Ostrovany má ruský útočník dobré vzpomínky. V únoru při porážce 6:2 skóroval jednou, o dva týdny později už se Blesky radovaly z výhry 4:2 a Kučerov zaznamenal tři body. Ty by se mu jistě hodily i dnes. 

další zajímavé články