sobota, 27. 07. 2024
Fedotov konečně do NHL? Vedení moskevského CSKA s gólmanem rozvázalo kontrakt

Fedotov konečně do NHL? Vedení moskevského CSKA s gólmanem rozvázalo kontrakt

Vedení moskevského CSKA ukončilo kontrakt s ruským gólmanem Ivanem Fedotovem, který se tak po dlouhých peripetiích konečně může vydat do National Hockey League. 


  • autor: Tomas Dvorak
  • , vydáno: 28. 03. 2024
  • , zdroj fotky: Ivan Fedotov

Vyhrál titul, podepsal smlouvu s Philadelphií Flyers a těšil se na NHL. Život Ivana Fedotova ale v posledních letech byl poměrně turbulentní. A další změna přišla nyní, tentokrát by se ale mělo jednat o pozitivní zprávu jako pro ruského brankáře, tak pro tým ze zámoří.

Fedotova v červenci roku 2022 zadržela policie a gólman byl odvelen za polární kruh v rámci vojenské služby. Po návratu z ní odchytal v CSKA Moskva 44 zápasů s průměrem 2,37 inkasovaných branek na utkání a úspěšností zásahů 91,4 %.

Mezinárodní hokejová federace (IIHF) ale smlouvu Fedotova s ruským velkoklubem neposvětila a obě zmíněné strany dostaly trest. Ten ale CSKA nedodržela, stejně jako brankář. Nyní ale moskevský celek s Fedotovem překvapivě rozvázal kontrakt a je otázkou, co bude následovat.

Sedmadvacetiletý brankář by se konečně mohl vydat do NHL, kde má platnou smlouvu s Philadelphií Flyers. Možné ale je, že kvůli trestu mu přesun do zámoří umožněn zatím nebude.

další zajímavé články