pondělí, 29. 04. 2024
Druhým semifinalistou Tipsport extraligy jsou Pardubice, páté utkání rozhodl čtvrtý útok

Druhým semifinalistou Tipsport extraligy jsou Pardubice, páté utkání rozhodl čtvrtý útok

Vítěz základní části pokračuje dál! Hokejisté Pardubic v pátém utkání zdolali HK Mountfield 3:2 a zahrají si v semifinále. Na svého soupeře si nicméně počkají až do rozuzlení dalších dvou čtvrtfinálových bitev.


  • autor: Tomas Dvorak
  • , vydáno: 23. 03. 2024
  • , téma: Hokej
  • , zdroj fotky: HC Dynamo Pardubice

O osudu pátého utkání čtvrtfinálové série mezi Pardubicemi a Hradcem Králové nerozhodly první dvě hvězdné útočné formace domácích, nýbrž útok číslo čtyři ve složení Vondráček - Poulíček - Mandát.

Na úvodní trefu hostujícího Miškáře v přesilovce pěti proti třem odpověděl obránce Ondřej Vála, na startu druhé části si vzal slovo Tomáš Vondráček a po srovnání z hole Aleše Jergla rozhodl o postupu vítěze základní části Jan Mandát.

Pardubice tak nepříjemného soupeře zvládli, postoupili v pěti zápasech a konečně skončí před svými rivaly. Soupeře pro semifinále se nicméně dozví až po skončení všech sérií. A jisté je, že zítra to určitě nebude, neboť stav duelu mezi brněnskou Kometou a Litvínovem je nerozhodný 2:2.

Postup si naopak může zajistit úřadující šampion z Třince, který v pátém utkání bude mít výhodu domácího prostředí. Oba dva zápasy začínají v neděli v 17 hodin. 

další zajímavé články