pondělí, 29. 04. 2024
Sven-Göran Eriksson prožil vítězný debut na lavičce Liverpoolu, legendy zdolaly tým Ajaxu

Sven-Göran Eriksson prožil vítězný debut na lavičce Liverpoolu, legendy zdolaly tým Ajaxu

Sven-Göran Eriksson si splnil sen a na Anfield Road prožil zápas Liverpoolu na lavičce svého milovaného klubu. Legendy Reds navíc v exhibičním utkání zdolali výběr Ajaxu 4:2. 


  • autor: Tomas Dvorak
  • , vydáno: 23. 03. 2024
  • , téma: Fotbal
  • , zdroj fotky: Liverpool FC

Legendy Ajaxu vstoupily do utkání lépe a po první půli to na vítězství domácích rozhodně nevypadalo. Už ve 2. minutě skóroval Derk Boerrrigter, v závěru poločasu poté svou šanci proměnil i Kiki Musampa.

Ve druhé pětačtyřicetiminutovce se ale Liverpool vzchopil a utkání dokonale otočil. V 54. minutě snížil Gregory Vignal, který mimochodem ve své kariéře v dresu Liverpoolu nikdy neskóroval.

V 75. minutě se trefil Djibril Cissé a bylo srovnáno. A za dalších šest minut už aktivnější domácí vedli, comeback dokončil střídající Nabil El Zhar. Vše dovršil Fernando Torres o čtyři minuty později a Liverpool tak zdolal Ajax 4:2.

Vítězný debut si na domácí lavičce připsal legendární Sven-Göran Eriksson, jehož snem bylo právě trénovat výběr z Anfieldu. V posledních měsících bojuje Švéd s rakovinou slinivky břišní a v lednu přiznal, že mu zbývá pouhý rok života.

další zajímavé články