pondělí, 29. 04. 2024
Ovečkin se dále přibližuje. Doma jej ale zastínil Matthews

Ovečkin se dále přibližuje. Doma jej ale zastínil Matthews

Alexander Ovečkin je opět o dvě branky blíže Waynu Gretzkymu. V nočním utkání proti Torontu Maple Leafs jej ale jednoznačně zastínil Auston Matthews, aktuálně nejlepší střelec NHL. 


  • autor: Tomas Dvorak
  • , vydáno: 21. 03. 2024
  • , téma: Hokej
  • , zdroj fotky: Toronto Maple Leafs

Washington potřebuje na Východě k vytouženému play-off každý bodík. Po domácí porážce s Torontem v poměru 3:7 se opět propadl na devátou pozici. Na osmý Detroit ale ztrácí jediný bod a má utkání k dobru.

Dvě branky podruhé za sebou vstřelil Alexander Ovečkin, po All-star Game potvrzuje vynikající formu a už je jen 49 zásahů od rekordu Waynea Gretzkyho. V nočním utkání jej ale naprosto zastínil aktuálně nejlepší kanonýr NHL Auston Matthews.

Centr prvního útoku Maple Leafs vstřelil také dvě branky, přidal ale tři asistence a stal se hlavní hvězdou zápasu. V sezoně se dostal už na 57 branek a o jeho vítězství Maurice Richard Trophy nikdo nepochybuje.

A co víc, momentálně má Matthews lepší kariérní statistiky než Ovečkin. Za 547 utkání se Matthews dostal na 354 branek, zatímco Ovie na 337 zásahů. Průměrně tak útočník Toronta střílí na jedno utkání 0,65 branek, Ovečkin se v téže době dostal na 0,62.

další zajímavé články